Začetek novega šolskega leta v Katehetsko pastoralni šoli

5.10.2012 Cerkev na Slovenskem Kateheza

V Katehetsko pastoralni šoli (KPŠ) bodo v drugi polovici septembra in na začetku oktobra začeli z vpisi in predavanji v novem šolskem letu 2012/13. V ljubljanski nadškofiji in novomeški škofiji bo začetek predavanj v petek, 5. oktobra 2012, v koprski škofiji v soboto, 6. oktobra 2012, v mariborski nadškofiji v ponedeljek, 8. oktobra 2012, v murskosoboški škofiji pa v petek, 12. oktobra 2012.

KPŠ je ena od oblik verskega izobraževanja odraslih in celostnega oblikovanja osebnosti v Cerkvi na Slovenskem, ki jo izvajajo v vseh šestih (nad)škofijah.

Študij je dvostopenjski in traja štiri leta. Prva stopnja sistematično uvaja v osnove teoloških, filozofskih in antropoloških ved. Na drugi stopnji slušatelji izberejo katehetsko ali biblično smer. Poglobijo poznavanje Svetega pisma, pridobijo pedagoško in katehetsko znanje ter se uvajajo v pastoralno delo (v župniji). Predavanja potekajo enkrat na teden, izpiti pa ob sklepu predavanj posameznega predmeta. Študij študentje končajo s pisno nalogo.

V prvi letnik KPŠ se lahko vpišejo kandidati s končano štiriletno srednjo šolo, na drugo stopnjo pa tisti, ki so uspešno končali prvo stopnjo omenjenega izobraževanja.

Študijski program zajema predavanja in praktične vaje, skupinsko delo in seminarje ter študijsko in duhovno poglabljanje. Primeren je za osebe, ki (se) želijo:

  • pridobiti osnove teoloških, filozofskih in antropoloških ved;
  • poglobiti versko znanje in poznavanje Svetega pisma;
  • usposobiti za katehetsko delo (poučevati verouk v župniji) ali obogatiti katehetsko delovanje;
  • voditi birmanske ali druge skupine;
  • delovati na pastoralnem področju (v župniji).

V vseh šestih (nad)škofijah bodo pred začetkom predavanj pripravili informativne dneve, ki bodo v drugi polovici septembra.


Dodatne informacije dobite na spletni strani Katehetsko pastoralne šole http://kps.rkc.si/, kjer so na voljo informacije o pogojih za vpis in študijskem programu.