Zahvala sodelujočim na dobrodelnem koncertu Klic dobrote 2016

23.11.2016 Celje Akcija, Družina, Karitas, Prostovoljstvo
Koncert Klic dobrote 2016 - Foto Slovenska karitas Koncert Klic dobrote 2016 - Foto Slovenska karitas

Letošnji 26. dobrodelni koncert Klic dobrote, ki je potekal danes, v sredo, 23. novembra 2016, je v dvorano Golovec v Celju ponovno privabil ljudi odprtega srca. Sceno koncerta so obogatili priznani slikarji s svojimi deli, ki so jih ustvarili v okviru kolonije Umetniki za Karitas.  Zadovoljni obrazi številnih obiskovalcev so se že na samem koncertu zahvalili vsem sodelujočem pri koncertu. Dogodek sta organizirala Slovenska karitas in Radiotelevizija Slovenija v sodelovanju z Radiem Ognjišče.

»Nocoj v tej dvorani vse nas nagovarjata ljubezen in skrb za bližnjega. V ta objem dobrote želimo posebej popeljati vse družine, ki so se znašle v kakršnikoli stiski. Želimo jim povedati, da pravzaprav vsi mi pripadamo eni sami veliki družini, zato želimo pokazati, da smo med seboj povezani v vsem lepem, pa tudi v težkem.« nas je nagovoril msgr. Alojzij Cvikl, predsednik Slovenske karitas. Ob geslu letošnjega koncerta »V objemu dobrote« so besede in misli s poslušalci in gledalci delili Nataša Dolenc, Ida Baš, Danica Godec, Janez Dolinar in Jure Sešek, iz studia v Ljubljani pa nas je nagovarjala s. Romana Kocjančič v družbi skavtov in prostovoljcev Karitas.

Tudi letos je bil glavni namen dobrodelnega koncerta zbiranje sredstev za pomoč slovenskim družinam v stiski. Za ta namen se je do konca koncerta zbralo 134.903,00 EUR. Akcija zbiranja za družine v stiski se bo nadaljevala do konca koledarskega leta.

Slovenska karitas se zahvaljuje vsem dobrotnikom, podjetjem in posameznikom, ker so se in se še bodo odpravili na pot ljubezni in dobrote ter jo delili z družinami v stiski. Iskrena zahvala vsem nastopajočim pevcem in glasbenikom.

Na letošnjem dobrodelnem koncertu Klic dobrote je pevke in pevce spremljal Orkester slovenske policije pod vodstvom Nejca Bečana. Skupaj smo z Brankom Robinšakom, Evo Černe, Alenko Godec, Nušo Derenda, Nuško Drašček, Damjano Golavšek, Manco Izmajlovo, Klemenom Torkarjem,  Ivanom Hudnikom, Bernardo in Markom Finkom, Ireno Vrčkovnik in Modrijani gradili mostove s srci, gradili z odprtostjo in razumevanjem ter spodbujali k solidarnosti.

Prireditev v dvorani Golovec so omogočili: Mestna Občina Celje, Celjski sejem, ZPO Celje d.o.o, Cvetličarna Gardenia Ars Florae d.d., Združenje SAZAS, Sanjska obleka.
Posebna zahvala je namenjena tudi številnim prostovoljcem, ki so z marljivim delom omogočili, da je prireditev nemoteno potekala. Pri pripravi dvorane in v sklopu prireditve so sodelovali prostovoljci župnijskih Karitas Petrovče, Gotovlje, Vransko, Nova Cerkev, Ponikva, Mozirje, Luče in Polzela, Prostovoljno gasilsko društvo Lokrovec – Dobrova, Skavti Celje 1 in Celje 2 ter dijakinje in dijaki Srednje zdravstvene šole Celje.

Dobrodelna akcija Klic dobrote bo potekala do konca koledarskega leta. Vsi, ki bi še želeli darovati, to lahko storijo po telefonski številki 01/300–59–60, na spletni strani Slovenske karitas www.karitas.si ali z neposrednim nakazilom na Slovensko karitas, SI56 0214 0001 5556 761, Sklic: 00 3514, Koda namena:CHAR, BIC banke: LJBASI2X, namen: Klic dobrote.

Iskrena hvala vsem za solidarnost!

Imre Jerebic
generalni tajnik Slovenske karitas