Zaključek literarnega natečaja Izberi prav. Bodi z mano.

5.6.2017 Akcija, Karitas

V ponedeljek, 5. junija, je na sedežu Agencije za varnost prometa potekala podelitev glavne nagrade literarnega natečaja Izberi prav.Bodi z mano.

Glavno nagrado in sicer dve karti za adrenalinski park Krvavec, priročnik »Dober voznik bom«, čelado, anorak in lučke za kolo  je prejela Urška Glavan iz Elektrotehniške in računalniške šole v Ljubljani. Drugo mesto je dosegla Mojca Lesnik iz Gimnazije Velenje  z nagrado: Družinski izlet z vlakom v terme, čelada, priročnik »Dober voznik bom« in tretje Manca Jeršin iz SŠ Josipa Jurčiča Ivančna Gorica z nagrado: Dve vstopnici za ljubljanski živalski vrt, čelada in priročnik »Dober voznik bom«. Vsi ostali nagrajenci so prejeli manjše praktične nagrade.

Slovenska karitas je v okviru akcije 40 dni brez alkohola v soorganizaciji z Javno agencijo RS za varnost prometa – Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in zavodom Med.Over.Net povabila vse dijake srednjih šol, da  s svojimi razmišljanji in izdelki prispevajo k spreminjanju odnosa do alkohola. Sodelovali so lahko s samostojno avtorsko vsebino, namenjeno sovrstnikom: pesem, zgodba, strip, esej…

Tema izdelkov je bilo razmišljanje mladostnikov o tem, kdo v njihovo življenje vnaša veselje, kje se počutijo sprejete, katere aktivnosti jih veselijo. Želeli smo jih spodbuditi k razmišljanju o bogastvu medsebojnih odnosov, ki je nasprotje razdiralnim učinkom alkohola. Akcija je potekala v mesecu marcu in aprilu.

Na nagradni literarnega natečaja se je prijavilo  sedem srednjih šol. V mesecu maju je strokovna komisija ocenila vsa prispela dela. V literarna dela so dijaki vključili vidik stisk ljudi, ki jih poznajo in trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni, ki so posledice alkohola.

Glavni nagrajenci natečaja:

1. Urša Glavan

Elektrotehniška in računalniška šola in gimnazija Ljubljana

Izberi prav. Bodi z mano.

 

2. Mojca Lesnik

Gimnazija Velenje

Izberi prav

 

3. Manca Jeršin

SŠ Josipa Jurčiča Ivančna Gorica.

Zakaj ravno mi?