13. radijski misijon na Radiu Ognjišče: Pošlji Svetega Duha na nas

V programu Radia Ognjišče bo od 18. do 24. marca 2018 potekal 13. radijski misijon pod geslom "Pošlji Svetega Duha na nas".

Radijski misijon je nekaj posebnega, saj poslušalce nagovarja preko radijskih valov, posebej pa so odprti telefoni za osebne pogovore z misijonarji. Teden radijskega misijona doseže vrh s t. i. spovednim dnevom in pobudo papeža Frančiška 24 ur za Gospoda. Letos so na Ad limina Apostolorum o tovrstni evangelizaciji v Rimu spregovorili tudi slovenski škofje. Med drugim je posebej za poslušalce Radia Ognjišče blagoslov posredoval papež Frančišek: 

"V tednu, ko se bo začel vaš misijon, vam želim biti blizu, vam poslati svoj blagoslov. Spomnite se, da je misijon Gospodov obisk; Bog trka na vaša vrata, na vrata vašega srca, na vrata vaše družine, na vrata vašega doma - Gospod vas pride obiskat. Odprite vrata: vrata srca, vrata družine, vrata doma. Gospod nam vedno ponudi kaj dobrega in to stori zastonj. Milost je namreč zastonjska Božja ljubezen. Ne bojte se, odprite svoja srca, odprite svoje družine, odprite svoje domove. In videli boste, da vas bo sad močno osrečil. Naj vas Gospod blagoslovi in vas Marija varuje. Hvala in molite zame!"

Letošnji misijonarji bodo duhovniki dr. Alek Zwitter, dr. Vili Lovše, p. Branko Cestnik, Robert Friškovec, br. Jože Smukavec, msgr. Miro Šlibar in p. Marjan Čuden.

V preteklih letih so bili med misijonarji slovenski škofje, p. Marko Ivan Rupnik in tudi papeški pridigar p. Raniero Cantalamessa, ki je dejal, da je prav, "da se v času misijona globoko zavemo, v čem je krščanska vera drugačna od drugih verstev. Z zelo preprostimi besedami lahko to razliko predstavim takole: Vsa verstva in vse verske filozofije začnejo govoriti ljudem, kaj morajo storiti, da se bodo rešili. Krščanstvo pa ne začne govoriti ljudem, kaj morajo storiti, da se bodo rešili, ampak začne govoriti o tistem, kar je Bog storil za nas, da bi nas rešil. Začenja z darom, z milostjo. Krščanstvo je torej milost. To ponavljam, ker je to tako zelo pomembno. Krščanstvo ne začenja govoriti ljudem, kaj morajo storiti, da bi se rešili, ampak najprej spregovori, kaj je Bog po Jezusu Kristusu storil za nas, da bi nas odrešil. Začenja z darom. Krščanstvo govori o milosti. Če bo to prepričanje vstopilo globoko v nas, se bo v nas zgodila revolucija, ki nam bo pomagala preiti od zapovedi k milosti."

Radijski misijon 2018 - Pošlji Svetega Duha na nas

  • Začetek v nedeljo, 18. marca, ob 11. uri s sveto mašo, ki jo bo v cerkvi na Žalah daroval Alek Zwitter.
  • Vsak dan osrednji nagovor ob 17. uri in večerni pogovor z gosti ob 20. uri.
  • Od ponedeljka do petka bodo ob 8. uri zjutraj Svetovalnica na temo dneva.
  • Vsak misijonski dan ob 10.15 "Drugi pogled".
  • V petek, 23. marca, bo spovedni dan.
  • V soboto, 24. marca, ob 9. uri bo zahvalna sveta maša, ki jo bo daroval p. Marjan Čuden v cerkvi na Tromostovju.

V času radijskega misijona je petek, 23. marca, načrtovan kot spovedni dan.

Več o misijonu radio.ognjisce.si. Dodatne informacije lahko dobite na naslovu [email protected] ter na telefonski številki 01 292 75 23.

msgr. Franci Trstenjak
gl. urednik Radia Ognjišče