19. Gala koncert Radia Ognjišče

17.11.2013 Ljubljana Koncert, Radio Ognjišče

Radio Ognjišče bo v četrtek, 28. novembra 2013, praznoval 19. rojstni dan. Uvod v praznovanje bo 19. gala koncert z naslovom Hočem s teboj, ki bo v nedeljo, 17. novembra 2013, v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Predstavi bosta ob 15.00 in ob 19.00.

Na tokratnem glasbenem dogodku se bodo vrnili v sedemdeseta in osemdeseta leta, ki so v pokoncilski vznesenosti botrovala rojstvu in razvoju t. i. duhovne ritmične glasbe. Klicarji, skupina Minores, France Gačnik, Franc Juvan, skupina Gloria in mnogi drugi so ustvarjali lastne duhovne popevke ali prevajali tuje, ki so si ob kitari izborile svoj prostor v veroučnih skupinah, na mladinskih srečanjih, festivalih, nekatere pa tudi v bogoslužju. Tokrat bodo pesmi Čuj, Gospod, Sta šla učenca, O, romar moj, Na poti skozi življenje, Hočem s teboj in mnoge druge zazvenele v novi preobleki in sodobni izvedbi Alenke Godec, Nuške Drašček, Nuše Derenda, Irene Vrčkovnik, Ive Stanič, Irene Vidic, Dade Kladenik, Simone Vodopivec Franko, Aleksandra Mežka, Jožeta Vidica, Modrijanov, skupine Gloria, spremljevalnega ansambla pod vodstvom Mihe Goršeta in 40-članskega Gala zbora. Potovanje skozi čas, vrhunski glasbeni in močan duhovni dogodek, predvsem pa vredna glasbena pika na i v letu vere.

Besedilo je pripravil glavni in odgovorni urednik Radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak, ki je za pojasnila in dodatne informacije na voljo na GSM 041/631–322 ali po e-pošti na naslovu [email protected].