200. obletnica rojstva ustanoviteljice Šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja matere Margarete Puhar

4.3.2018 Cerkev na Slovenskem Cerkev v Sloveniji, Redovništvo, Ženska
Foto: http://solske-sestre.si/sl/home Foto: http://solske-sestre.si/sl/home

6. marca 2018 bodo Šolske sestre sv. Frančiška Kristusa Kralja praznovale 200. obletnico rojstva ustanoviteljice matere Margarete Puhar.

Obletnico bodo obeležile na različne načine. V zadnjem obdobju so jih dokumenti spodbujali, da spoznavako svoje korenine in iz njih črpajo spodbude za posvečeno življenje in apostolat. Sestre bodo v hvaležnosti za ustanoviteljico, to veliko ženo, v letu 2018 skupaj ali osebno prebirale njena pisma, zgodovino in knjigo Po sledeh matere Margarete Puhar. Ob tem bodo poglabljale svojo pripadnost kongregaciji, se vedno bolj zavedale svojih korenin in rastle ob zgledu ustanoviteljice in prvih sester.

Osrednji del praznovanja 200. obletnice bo v dneh pred 6. marcem 2018. Od petka, 2. marca, do nedelje, 4. marca, bodo v rojstni župniji ustanoviteljice na Kapeli vodile misijon. V nedeljo, 4. marca, bo sklep misijona pri nedeljski sveti maši ob 10. uri, pri kateri se bodo zbrale sestre kongregacije. V ponedeljek, 5. marca, bo v cerkvi materne hiše molitveni večer, ki ga pripravljajo študentke Študentskega doma sv. Elizabete. Ta večer bodo poromali v cerkev tudi župljani Kapele. Na vse te dogodke in praznovanje se bodo pripravljale predvsem z molitvijo in priprošnjo k materi Margareti. Molile bodo za župnijo Kapela, da bi bila odprta Svetemu Duhu, in podprle sestre, ki pripravljajo misijon.

Mati Margareta je naročila sestram: »Prosim, ostanite molitvene, ponižne in skromne ter po svojih večnih zaobljubah Bogu in svojim predstojnikom zveste redovnice tretjega reda svetega očeta Frančiška Asiškega, tega ponižnega, skromnega, pokornega posnemovalca križanega Kristusa.«

 

s. Terezija Tomazin, provincialna predstojnica