22. tabor Slovencev po svetu

Izseljensko društvo Slovenija v svetu vabi na 22. tabor Slovencev po svetu, ki bo v nedeljo, 28. junija 2015, v Zavodu sv. Stanislava. Ob 9.00 bo sv. maša, ki jo bo daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore z izseljenskimi duhovniki. Ob 11.00 bo okrogla miza s pričevalci, ki so po koncu 2. svetovne vojne morali zapustiti Slovenijo. Sledila bosta kulturni program, kosilo in druženje.

Program:
ob   9.00     sveta maša, ki jo bo daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore in izseljenski duhovniki;
ob 10.30      Dijaki iz Argentine RAST 44
ob 11.00      okrogla miza s pričevalci, ki so po koncu 2. svetovne vojne morali zapustiti Slovenijo
ob 12.30      razstavi: Tone Oblak – Zapustil sled sem svojih korenin; Marjan Kocmur – Umik čez Ljubelj
ob 13.30      kosilo


Ob 70. obletnici umika čez Ljubelj (1945-2015) izseljensko društvo Slovenija v svetu vabi na slovensko-argentisnki večer, ki bo v torek, 23. junija 2015, v Zavodu sv. Stanislava (Ljubljana-Šentvid).

Program: 
·      ob 18.30 - Tone Oblak, »Zapustil sled sem svojih korenin«, razstava
·      ob 19.30 - Srečanje dveh svetov, Večer samospevov, poezije in glasbe
·      ob 21.00 - Tretja generacija, dokumentarni film RTV Slovenija

Nastopajoči: Tone Oblak (scenski in likovni umetnik, Argentina), Marko Fink (basbariton), Ivan Arnšek (bariton), Lucas Somoza Osterc (bariton), Tadej Horvat (klavir), Mojca Jerman (violina), Erazem Izidor Grafenauer (kitara), Tone Kuntner (pesnik in igralec), Marjana Rožanec, Andrej Høivik, Magdalena Rode in Klara Keršič (recitatorji),  Živa Emeršič (avtorica).

V sodelovanju z: Zavodom sv. Stanislava, Glasbeno matico Ljubljana, iniciativo Resnica in sočutje, RTV Slovenija, Uradom RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.


Dodatne informacije dobite na spletni strani društva Slovenija v svetu