24. Gala koncert Radia Ognjišče

V nedeljo, 18. novembra 2018, bo tradicionalni Gala koncert Radia Ognjišče ob obletnici začetka 24-urnega radijskega programa.

Začetek je bil v letu 1994, 28. novembra, zato je letos že 24. obletnica. Koncert bo v Gallusovi dvorani ljubljanskega Cankarjevega doma ob 15.00 in 19.00. Večerni koncert bo neposredno prenašan v radijskem programu.

Letošnjemu Gala koncertu so dali naslov Ko zaslišim znano melodijo. To je naslov ene izmed mnogih Slakovih viž, katerim se bodo letos poklonili. Ker obhajamo evropsko leto kulturne dediščine, bodo z glasbenim izborom poudarili, da je tudi Slakova glasba njen del. Slakova glasba je glasba slovenske duše in slovenskega srca.

Na koncertu bo mogoče slišati 18 Slakovih viž in dva venčka Slakovih melodij. Veliko bo znanih pesmi (Deželica sonca in grozdja, Čebelar, Ne prižigaj luči …), slišale pa se bodo tudi nekoliko manj znane. Sodelovali bodo tudi izvajalci resne in vokalne glasbe: Manca Izmajlova in violinist Benjamin Izmajlov, baritonist Matjaž Robavs, Kvintet Vintgar, organist in pianist Gašper Konec ter harfistka Erika Frantar.

Več na: http://radio.ognjisce.si