27. seja stalnega sveta Slovenske škofovske konference

11.1.2021 Katoliška cerkev v Sloveniji Cerkev v Sloveniji, COVID19, SŠK

Danes, v ponedeljek, 11. januarja 2021, je potekala 27. seja Stalnega sveta SŠK. Na seji so se škofje seznanili z izvajanjem pastorale v času epidemije ter potekom priprave na prva sveta obhajila in birme po slovenskih župnijah.

Škofje so sprejeli izjavo glede cepljenja proti COVID-19, v kateri so izrazili podporo vsem, ki se bodo, po posvetu s svojim osebnim zdravnikom, odločili za cepljenje. 

Posebno pozornost so namenili letu svetega Jožefa ter letu družine, ki se bo začelo 19. marca letos. Škofje so sklenili, da bo letošnji Teološki tečaj posvečen tej temi. Tečaj bo potekal v sredo, 10. marca 2021, preko spleta v obliki enega predavanja in pogovora. Tema teološkega tečaja pa bo Vloga očetov in moških v družinah ter njihova duhovnost v luči sv. Jožefa.

Glede na epidemiološke razmere so škofje tudi sprejeli sklep, da se članom ŽPS podaljša mandat. Volitve za člane ŽPS bodo izvedene predvidoma jeseni 2021. Do takrat pa se ŽPS v dosedanji sestavi in glede na razmere redno srečujejo in delujejo. Na koncu seje so škofje potrdili tudi novo obliko molitve za zdravje v času epidemije, ki je dosegljiva na spletni strani Katoliške cerkve. 

 

Dr. Tadej Strehovec,
generalni tajnik SŠK