48. romanje bolnikov, invalidov in ostarelih na Brezje

18.6.2016 Brezje Bolnik, Cerkev v Sloveniji, Romanje
Foto: Brezje Foto: Brezje

V soboto, 18. Junija 2016, so na Brezje k Mariji Pomagaj že 48. priromali bolniki, invalidi in ostareli. Slovesno sveto mašo ob 10. uri je ob somaševanju številnih duhovnikov daroval mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl. Med sveto mašo so lahko romarji prejeli zakrament bolniškega maziljenja, že od jutranjih ur pa so bili romarjem na voljo številni duhovniki, ki so jim podeljevali zakrament sprave. Svete maše se je udeležilo preko 4.000 romarjev.

Ob koncu svete maše je nadškof Cvikl blagoslovili klekljano slovensko zastavo, ki je nastala v okviru projekta »Klekljana slovenska zastava za 25 let slovenske samostojnosti«, v katerem je sodelovalo 25 klekljaric iz petindvajsetih slovenskih občin. Zastavo bodo danes prepeljali v Državni zbor Republike Slovenije.

Romanje bolnikov, invalidov in ostarelih je tudi letos organiziralo Tiskovno društvo Ognjišče, ob pomoči sodelavcev Slovenskega Marijinega narodnega svetišča in številnih prostovoljcev, ki so prišli pomagat pri izvedbi romanja. Med njimi so najbolj zvesti pomočniki skavti, malteški vitezi ter različne veroučne skupine.

Sveta mašo je neposredno prenašal Radio Ognjišče in tako mnogim omogočil, da so slovesnost spremljali doma.

 

Vir: www.marija.si