5. medgeneracijski festival v Mariboru

12.10.2013 ob 9:30 Maribor Zavod Antona Martina Slomška , Škofija Maribor

Letošnji medgeneracijski festival bo potekal v soboto, 12. oktobra 2013, v prostorih in okolici Zavoda Antona Martina Slomška na Vrbanski cesti 30 v Mariboru. Osnovni namen festivala je ljudem prikazati možnosti za sobivanje generacij pri izobraževanju in druženju, saj se festivala udeležujejo ljudje vseh starosti. Hkrati je to tudi priložnost, da ljudje, ki Zavoda A. M. Slomška ne obiskujejo pogosto, začutijo energijo in utrip le-tega.

V dopoldanskem času bosta osrednja gosta novinar Jože Možina z dokumentarcem o Madagaskarju in dr. Ranko Rajović iz Srbije, ki bo predaval o razvoju, učenju in delovanju možganov ter o razvoju funkcionalnega znanja. Dr. Rajović je predsednik Svetovnega odbora Mense za nadarjene otroke in avtor programa NTC sistem učenja, ki bazira na uporabi nevrofiziologije v pedagogiki in ga izvajajo v večini evropskih držav.

V popoldanskem času bodo na voljo delavnice za vse generacije. Na izbiro po približno 20 delavnic z različnimi vsebinami. Medgeneracijsko mreženje, slikanje na panjske končnice, kuhanje z Matejo Reš in jedi naših babic, pravljična knjižnica, punčke iz cunj, kitarska delavnica … so samo nekatere izmed njih.

V času predavanj in delavnic bo poskrbljeno tudi za otroke, ki se bodo spoznavali z Orffovimi inštrumenti ali se razgibavali s HIP-HOP rekreacijo. Na voljo bo tudi igralnica.

Zloženka


Dodatne informacije dobite na sedežu Zavoda Antona Martina Slomška na Vrbanski cesti 30 v Mariboru pri gospe Nataši Bezjak Pečnik na tel. št. 0590/92–104 ali po e-pošti na naslovu: [email protected] ter pri gospe Silvi Belšak na tel. št. 0590/92–207 ali po e-pošti na naslovu [email protected].