6. zahvalni dan slepih in slabovidnih Slovenije

30.5.2015 ob 11:00 Stična Solidarnost, Srečanje

30. maja bo v organizaciji medobčinskih društev Kranj in Ljubljana potekal 6. zahvalni dan slepih in slabovidnih iz vse Slovenije. V Cistercijanski opatiji Stična bo ob 11. uri  slovesna zahvalna maša. Skupno se bodo zahvalili Bogu in vsem velikodušnim ljudem, ki jim razsvetljujejo življenje. Somaševanje bo vodil upokojeni mariborski nadškof msgr. dr. Marjan Turnšek, sooblikovali pa jo bodo slepi in slabovidni. Pripravili bodo tudi krajši kulturni program in razstavo likovnih in literarnih del.

Prvo skupno in javno zahvalno mašo so imeli slepi in slabovidni Slovenije ob 90. obletnici Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani leta 2010. Od takrat pripravljajo zahvalne maše vsako leto v drugi slovenski škofiji. Z dodakom kulturnega programa so zahvalne maše prerasle v zahvalni dan. S tem želijo izraziti skupaj z domačimi, sorodniki in prijatelji hvaležnost Bogu in ljudem. Hkrati opozarjajo družbo in Cerkev na Slovenskem na posebne potrebe slepih in slabovidnih ljudi.

Besedilo je posredovala gospa Marinka Drinovec, ki je tudi na voljo za dodatne informacije, tel. 04/238–19–40 ali e-pošta: [email protected].