7. svetovno srečanje družin v Milanu

30.5.2012 Milano, Italija Papež Benedikt XVI. , Srečanje, Družina

V Milanu v Italiji bo od srede, 30. maja do nedelje, 3. junija 2012, pod geslom Družina: delo in praznovanje potekalo 7. svetovno srečanje družin. Uradno delegacijo iz Slovenije bo vodil novomeški škof msgr. Andrej Glavan, poleg njega pa se bodo srečanja udeležili še tajnik Medškofijskega odbora za družino pri Slovenski škofovski konferenci (MOD) Jože Miklavčič ter sedem družin, od katerih se bosta dve udeležili tudi kongresa.

Za 7. svetovno srečanje družin v Milanu je papež Benedikt XVI. 23. avgusta 2010 napisal posebno pismo, v katerem je utemeljil izbor glavne teme srečanja. Delo in praznovanje sta tesno povezana z življenjem v družini, saj jo močno oblikujeta in zaznamujeta. Delo in praznovanje sta že v Svetem pismu predstavljena kot Božja darova, ki sta notranje povezana med seboj in nujno potrebna za celostni in vsestranski človekov razvoj.

V okviru prvega dela svetovnega srečanja v Milanu, ki bo potekal od srede, 30. maja do petka, 1. junija 2012, bo organiziran t. i. kongres za družine, namenjen predvsem aktivnim v družinski pastorali. Drugi del, ki bo potekal od petka, 1. do nedelje, 3. junija 2012, bo množičen, saj bo v soboto zvečer na programu molitvena vigilija s papežem Benediktom XVI., v okviru katere bodo s pričevanji nastopile družine z različnih delov sveta. Vrhunec bo nedeljska maša, na kateri organizatorji pričakujejo okrog milijon udeležencev.

Svetovna srečanja družin je v času svojega pontifikata uvedel papež Janez Pavel II. (1978–2005). Prvo tovrstno srečanje je bilo leta 1994 v Rimu, nato pa so se srečanja zvrstila še v Rio de Janeiru v Braziliji (1997), znova v Rimu ob svetem letu (2000) in v Manili na Filipinih (2003). Prvo tovrstno srečanje s papežem Benediktom XVI. je bilo v Valencii v Španiji (2006), drugo pa v Mexico Cityju v Mehiki (2009).


Dodatne informacije dobite na sedežu Zavoda iskreni.net, tel. 0590/20–000, e-naslov: [email protected] ali v Medškofijskem odboru za družino.

Program