70 let škofa Andreja Glavana

14.10.2013 Novo mesto Škof
Koncert v počastitev 70-letnice škofa Glavana - foto - Jože Potrpin Koncert v počastitev 70-letnice škofa Glavana - foto - Jože Potrpin

Novomeški škof in apostolski administrator ljubljanske nadškofije ter predsednik SŠK msgr. Andrej Glavan je v ponedeljek, 14. oktobra 2013, praznoval 70. rojstni dan. Gospodu škofu želimo obilo Božjega blagoslova, zdravja in moči, da bo zmogel dobro opravljati naložene dolžnosti, ki so se v zadnjem letu pomnožile.

Praznovanje je trajalo več dni, saj so kanoniki novomeškega stolnega kapitlja že v soboto, 12. oktobra 2013, pripravili priložnostni koncert, na katerem sta nastopila Mešani pevski zbor in Komorni orkester Glasbene matice Ljubljana pod vodstvom dirigenta Aleša Makovca. Skupaj s solistko Matejo Arnež Volčanšek in organistom Tonetom Potočnikom so izvedli delo Magnificat skladatelja Johna Rutterja. Na koncertu sta posebne čestitke izrazila generalna vikarja novomeške in ljubljanske (nad)škofije. Od visokih gostov so bili navzoči apostolski nuncij v RS, vsi slovenski škofje ordinariji, župan MO Novo mesto s soprogo, drugi duhovniki in številni škofovi sorodniki.

V nedeljo, 13. oktobra 2013, zvečer so člani Moškega pevskega zbora sv. Štefana iz župnije Semič, Mešanega pevskega zbora stolne župnije v Novem mestu in trobilnega kvinteta škofa presenetili s podoknico.