Biblično izobraževanje za župnijske sodelavce in druge zainteresirane

22.6.2013 Ljubljana Izobraževanje , Sveto pismo

V prostorih Teološke fakultete na Poljanski cesti 4 v Ljubljani bo v soboto, 22. junija 2013, med 9.00 in 16.00, potekal izobraževalni dan branja Svetega pisma po različnih metodah. Izobraževanje je namenjeno laikom iz župnijskih občestev, ki so člani molitvenih, zakonskih, bibličnih, pevskih, liturgičnih in drugih župnijskih skupin ter tistim, ki Sveto pismo uporabljajo kot temeljni vir za svojo dejavnost oz. duhovno rast.

Izobraževanje bo potekalo v okviru izvajanja krovnega dokumenta slovenskega pastoralnega načrta Pridite in poglejte (PIP, zlasti točke 69–75, 117, 123–124). Če želimo uresničiti njegov prvi izziv in odkriti »Božjo besedo kot temeljno izkustvo srečanja z Jezusom Kristusom«, potem mora biti Sveto pismo ne samo predmet proučevanja bibličnih skupin ali skupin bralcev, temveč mora biti sestavni del vsake dejavnosti v župniji.

Aktivnim bralcem Božje besede želijo z izobraževanjem pomagati pridobiti nekaj izkustev in veščin, s katerimi bodo lažje vstopili v dialog z Božjo besedo in vanj pritegnili tudi druge. Sveto pismo bodo doživeli »ne le kot človeško besedo, ampak, kar resnično je, kot Božjo besedo, ki tudi deluje v vas, kateri verujete« (1 Tes 2,13). Predstavili bodo različne vidike in metode celostnega vstopanja v svetopisemska besedila, ki vodijo do poglabljanja osebne vere in poslušanosti Božji besedi, ki ustvarja pričevalce in oznanjevalce.

Seminar bo potekal v obliki delavnic, ki jih bo vodila strokovna ekipa pod vodstvom biblicista prof. dr. Maksimilijana Matjaža.

Duhovnike prosijo, da z vsebino izobraževanja osebno nagovorijo župljane in jih povabijo k udeležbi, s čimer bodo pripomogli k večjemu številu ožjih sodelavcev in pričevalcev.


Dodatne informacije dobite na spletni strani www.eksegeza.net, zainteresirani pa se na izobraževanje lahko prijavijo pri Tatjani Rupnik na e-naslovu [email protected] ali Mariki Mikolič na e-naslovu [email protected].