Božičnice, ki jih je pripravil Vojaški vikariat

21.12.2012 Več krajev v Sloveniji Vojaški vikariat

Člani Vojaškega vikariata so od petka, 14. do petka, 21. decembra 2012, pripadnikom Slovenske vojske v sklopu božičnic z besedo in pesmijo posredovali sporočilo božične skrivnosti. Božičnice so bila srečanja z duhovno vsebino kot priprava na božič.

Vojaški vikar msgr. dr. Jože Plut je prisotne v nagovoru spodbujal k optimizmu po zgledu svetopisemskih mož in žena, ki so si upali verjeti v rojstvo Božjega otroka. Prav tako je izpostavil zgled pred 60 leti preganjanih in zaprtih duhovnikov, ki so z vero in iznajdljivostjo praznovali božič v ječi z največjo globino in doživetjem. Oboji so preživeli, ker so verjeli in so si upali upati. Udeleženci božičnic so si ogledali tudi videospot žena britanskih vojakov, ki so svojim možem zapele pesem kot izraz svoje ljubezni in skrbi. Članom Vojaškega vikariata so pri izvedbi programa pomagali tudi pripadniki enote za jedrsko, radiološko, kemično in biološko obrambo ter tako skupaj obiskali trinajst večjih vojašnic po vsej Sloveniji.


Besedilo je pripravila pastoralna asistentka Silvestra Sadar, ki je za dodatne informacije na voljo po e-pošti na naslovu: [email protected].