Dogodki ob 22. svetovnem dnevu bolnikov

3.2.2014 Bolnik

Osrednja slovesnost bo v torek, 11. feburarja, ob 10. uri na Brezjah, ko bo sveto mašo daroval upokojeni škof msgr. Metod Pirih. Romanja se je prijelo ime “malo” romanje bolnikov na Brezje, saj je še eno v mesecu juniju. Tudi pri tej sveti maši bodo duhovniki delili zakrament bolniškega maziljenja. Lepo povabljeni na obhajanje svetovnega dneva bolnikov pri Mariji Pomagaj na Brezjah.

Ob 16. uri bo sveta maša v bogoslužnem prostoru v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu  RS - Soča. Po maši litanije in blagoslov z Najsvetejšim. Vodi bolniški duhovnik Miro Šlibar. 

V Novem mestu pri frančiškanih bo ob 18. uri sklep lurške devetnevnice. Po maši, ki jo daruje p. provincial Stane Zore OFM, bo procesija.

Prav tako bo ta dan v osrednji zdravstveni ustanovi UKC Ljubljana sv. maša, ki jo bo ob 19.30 daroval ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik.

Že v nedelja, 9. februar ob 15. uri, bo srečanje lurških romarjev na Ježici, ki ga bo vodil upokojeni koprski škof  msgr.  Metod Pirih.

V nedelja, ob 15. uri bo tudi pri minoritih v župnijski dvorani Trubarjeva 80, Ljubljana, srečanje vseh, ki delajo in živijo z bolniki. O temi Jaz in bolnik- starostnik bodo predavali: Anica Sečnik, prof.  zdravstvene vzgoje, Brane Kogovšek, psihoterapevt in supervizor dela z ljudmi v duševni stiski, ter s. Emanuela Žerdin.