Celonočna molitev za duhovne poklice v novomeški škofiji

31.8.2012 Škofija Novo mesto Škofija Novo mesto

V novomeški škofiji letos ponovno pripravljajo celonočno molitev za duhovne poklice, ki bo potekala v noči s petka, 31. avgusta 2012, na soboto, 1. septembra 2012, en teden pred slovenskim molitvenim dnevom za nove duhovne poklice.

Ob vse večjem pomanjkanju duhovnikov v Sloveniji, se v novomeški škofiji zavedajo, da so duhovni poklici Božji dar, in da mora človek doživeti pristen Božji dotik, da se lahko odloči za poklic duhovnika, redovnika ali redovnice. Zato v škofiji poteka več iniciativ molitve za svetost duhovnikov in nove duhovne poklice. Poleg vseslovenske skupnosti živega rožnega venca za duhovne poklice v škofiji pod odkriljem Katoliške karizmatične prenove poteka redna molitev za duhovnike (za vsakega duhovnika molijo nekaj več kot 3 osebe). Temu je namenjeno tudi celonočno molitveno bdenje enkrat v letu. Bogu želijo darovati eno noč molitve, da bi nam on daroval novih duhovnikov, redovnikov in redovnic. Po različnih krajih in ob različnih časih se v tej noči verniki in duhovniki iz škofije duhovno povežejo in zberemo v isti prošnji in zaupanju, da Bog uslišuje naše prošnje.

Bogu so hvaležni za dar kandidatov za duhovništvo iz škofije. V prihodnjem letu se bo 5 bogoslovcev in 2 diakona vzgajalo v ljubljanskem semenišču, 2 srednješolca pa v malem semenišču v Mariboru. Vedno jasneje pa postaja, da je za zorenje vsake poklicanosti potrebno pravo okolje. Zato molijo tudi za zdrave družine in živa občestva iz katerih bodo zrasli novi duhovni poklici.

Razpored župnij je objavljen na  spletni strani Škofije Novo mesto: http://www.skofija-novomesto.si/article/2012/aug/20/molitveni-dan-bdenje-za-duhovne-poklice/.


Dodatne informacije dobite pri tajniku Janku Pircu na sedežu Škofije Novo mesto, tel. 07/384–44–02, e-naslov: [email protected].