Čestitka nadškofa Stanislava Zoreta novomeškemu škofu Andreju Sajetu

Spoštovani gospod msgr. dr. Andrej Saje,

sveti oče Frančišek Te je na dan, ko se spominjamo prvih rimskih mučencev, imenoval za škofa novomeške škofije. Tvoje imenovanje je sad molitev in prošenj, ki jih je Božje ljudstvo novomeške škofije izrekalo dobremu Bogu v pričakovanju svojega novega pastirja. Trdno sem prepričan, da molitve ne z imenovanjem ne s posvečenjem ne bodo prenehale. Ljudje Te bodo še naprej prinašali pred Boga, da bi jih Bog po Tebi in Tvojem služenju vodil po poteh večnega življenja na sočne pašnike. 

V oporo in pomoč Ti bomo tudi škofje drugih slovenskih škofij in zaslužni škofje, ki skupaj oblikujemo Slovensko škofovsko konferenco. Tvoj prispevek bo vsekakor zelo dragocen, saj bomo sedaj v svoji sredi imeli tudi izkušenega pravnika, ki se je uveljavil kot generalni tajnik Slovenske škofovske konference, kot sodnik in sodni vikar Metropolitanskega cerkvenega sodišča v Ljubljani, pa tudi kot profesor cerkvenega prava na Teološki fakulteti. Obenem se Ti zahvaljujem za ves prispevek, ki smo ga bili deležni po Tvojem vestnem opravljanju dosedanjih služb. Tudi v prihodnje bo Božje kraljestvo raslo po našem medsebojnem sodelovanju, vsak z darom, kakor ga je bil prejel.

Spoštovani gospod škof, v svojem imenu in v imenu Slovenske škofovske konference Ti čestitam ob imenovanju, se veselim sodelovanja in obljubljam bratsko podporo in molitev. 

Po mogočni priprošnji škofijskega zavetnika sv. Jožefa, po dobroti stolnega zavetnika sv. Nikolaja in pod varstvom Matere Božje z Zaplaza naj bo vse Tvoje delo v večjo slavo Božjo.

 

Msgr. Stanislav Zore,
ljubljanski nadškof metropolit in predsednik SŠK