Delovni tabor Streha nad glavo - Škofijska karitas Koper

3.8.2015 Karitas

V nedeljo, 2.8. je odšla na delovni tabor v Bosno skupina  dijakov in starejših prostovoljcev ter predstavnik Škofijske gimnazije iz Vipave prof. Andrej Vovk. To je že  petnajsti delovni tabor Streha nad glavo, ki ga vsako leto organizirata Škofijska karitas Koper in Škofijska gimnazija Vipava. Od 3.8. do 8.8.. bodo pomagali pri gradnji; nato bo ekskurzija in oddih, saj je poleg  fizičnega dela sestavni del tabora tudi skupni pogovor o osebnih izkušnjah, pisanje osebnega dnevnika, pogovori z domačini ter molitev in sv. maša.

Škofijska karitas Koper je pobratena s Škofijsko karitas Banja Luka. V postnem času teče akcija zbiranja sredstev Ne pozabimo, s podnaslovom Streha nad glavo. Zbrana sredstva v tej akciji se uporabijo za nakup gradbenega materiala, dijaki Škofijske gimnazije Vipava in drugi prostovoljci pa s svojim delom pomagajo do strehe nad glavo družini, ki jo med številnimi socialno ogroženimi družinami skrbno izbere Škofijska karitas Banja Luka.

 Letos bo to tričlanska družina Iveljić iz bližine Prijedora.  Oče je zaradi delovne nesreče invalid in so brez rednih dohodkov. Morali so zapustiti občinsko stanovanje in so začasno nastanjeni v zapuščeni hiši. Župnija Prijedor jim je zagotovila zemljo, tako da bo tam zgrajena hiša 7 x 8 m, kamor se bo preselila družina Iveljić;  na podstrešju pa bo dobila sobo tudi neka starejša gospa, ki je ostala brez strehe nad glavo.

Kontaktna oseba: Andrej Vovk, gsm 041 748 559

Sporočilo pripravila: Jožica Ličen, namestnica ravnatelja Škofijske karitas Koper