Diakonska posvečenja v Cerkvi na Slovenskem

9.10.2015 Cerkev na Slovenskem Cerkev v Sloveniji, Diakon
Foto: SDB Foto: SDB

Škofija Celje
Celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek bo v nedeljo, 8. novembra 2015, v župnijski cerkvi v Novi cerkvi ob 15. uri v diakona posvetil bogoslovca Gregorja Majcna.

Škofija Koper
Na žegnanjsko nedeljo popoldne, 25. oktobra 2015, bo na Sveti Gori ob 16. uri diakonsko posvečenje, ki ga bo prejel bogoslovec dr. Janez Jurij Arnež iz župnije Gradno v Brdih.

Nadškofija Ljubljana
Diakonsko posvečenje bogoslovcev ljubljanske nadškofije bo v nedeljo, 25. oktobra 2015, ob 15. Uri v župnijski cerkvi sv. Siksta v Predosljah. Posvečena bosta bogoslovca Bernard Rožman iz župnije Predoslje ter Simon Virant iz župnije Sodražica.

Nadškofija Maribor
V nedeljo, 4. oktobra 2015, je bil v župnijski cervi sv. Egidija na Ravnah na Koroškem posvečen v diakona bogoslovec Robi Sekavčnik.

Škofija Murska Sobota
V nedeljo, 25. oktobra 2015, ob 15. uri bo v župnijski cerkvi sv. Ladislava v Beltincih diakonsko posvečenje. Škof msgr. dr. Peter Štumpf bo v diakone posvetil bogoslovca murskosoboške škofi je Matjaža Muršiča Klenarja iz župnije Gornja Radgona in tri kandidate iz redovnih skupnosti: br. Antona Borovnjaka, minorita iz Murske Sobote, br. Boštjana Horvata, frančiškana iz Beltincev ter Mitja Franca, salezijanca iz Črenšovcev.

Škofija Novo mesto
V soboto, 24. oktobra 2015, ob 10. uri bo v novomeški stolnici diakonsko posvečenje. Škof Andrej Glavan bo podelil prvo stopnjo zakramenta duhovništva štirim kandidatom novomeške škofije, ki se pripravljajo tudi na prejem mašniškega posvečenja. Kandidati za prejem diakonata so:
Matej Gnidovec iz župnije Žužemberk,
Boštjan Gorišek iz župnije Ajdovec,
Štefan Hosta iz župnije Šentjernej,
br. Boštjan Kotar iz križniškega reda, doma iz župnije Gabrovka in
Roman Ivanetič iz župnije Semič.


Na diakonsko posvečenje se bodo v novomeški stolnici duhovno pripravljali s tridnevnico. Tridnevnica se bo zvrstila od srede do petka, 21. - 23. oktobra, pri večerni sv. maši ob 19. uri in s spremljevalnim programom. Trije gostje bodo spregovorili o pomenu diakonske službe na različnih področjih delovanja. Misijonar Pedro Opeka CM bo govoril o služenju v misijonu na Madagaskarju, kaplan Mitja Bulič bo spregovoril o delu z mladimi, ta dan bo tudi koncert skupine RoKapela, rektor bogoslovja v Ljubljani g. Roman Starc pa bo govoril o delu za duhovne poklice. V noči s petka na soboto bo v stolnici potekala celonočna molitev pred Najsvetejšim za bodoče diakone, v zahvalo za duhovnike in duhovne poklice, s prošnjo za nove duhovne poklice in svetost poklicanih.

Natančen spored tridnevnice si lahko ogledate na PLAKATU