Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote zbira sredstva za dom za družino v stiski

Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote zbira sredstva za dom za družino v stiski

Biti brez strehe nad glavo je hudo. Stiska je toliko večja, če si brez strehe nad glavo z vso družino. Eno takih družin smo v Društvu prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote spoznali pri svojem delu.

Skupaj gradimo dom je tudi sicer vodilo društva. Navadno imamo s tem v mislih dom kot prostor sprejetosti, varnosti in veselja za brezdomce v Dnevnem centru za brezdomce v Ljubljani, Zavetišču za brezdomce VZD, v programih namestitvene podpore in za otroke, mlade, zakonce, družine ter posameznike v Centru za družine na Mirenskem Gradu. V društvu pa skupaj gradimo dom tudi v pravem pomenu besede. 

V začetku leta 2017 smo namreč pomagali družini v stiski, ki je ostala brez primerne nastanitve. Darove za pripravo novega doma smo z Vincencijevim koledarjem zbirali dve jeseni zapored. Z zbranimi prispevki smo kupili staro stanovanje, ga temeljito obnovili, opremili in pripravili v prijeten dom za družino z majhnimi otroki. Obnovitvena dela so izpeljali fantje iz programa Namestitev in ponovno vključevanje brezdomnih v družbo, pod mentorstvom zaposlenih. Družini še naprej stojimo ob strani z osebnim spremljanjem in molitvijo.

Trpeči Jezus v bližnjih pa nas že kliče naprej, k pomoči novi družini. Tako smo tudi lansko jesen z Vincencijevim koledarjem po župnijah zbirali sredstva za obnovo stanovanja za družino v stiski. Našemu povabilu se je odzvalo resnično veliko dobrotnikov, ki so velikodušno darovali v ta namen. Bog povrni! 

Sedaj iščemo primerno stanovanje ali hišo za obnovo. Pri tem nam lahko pomagate tudi vi. Če ste lastnik stanovanja ali hiše, ki bi lahko postalo nov dom za družino v stiski, vas vabimo, da pokličete Vesno Šmerc na številko 040 525 650 ali ji pišete na [email protected]. Ker so sredstva omejena, iščemo ugodno ponudbo, in sicer na območju osrednje Slovenije ali Goriške. 

Hvala, ker lahko skupaj gradimo dom za družino v stiski!

Besedilo je posredovala Janja Završnik.