English Drama Club Škofijske klasične gimnazije v Zavodu sv. Stanislava zaigral Zglednega soproga Oscarja Wilda

Dijaki Škofijske klasične gimnazije pod mentorstvom prof. Alenke Battelino in gospe Mojce Lavrič so dvakrat ( 29. 9. in 30. 9.) uprizorili predstavo Zgledni soprog oz. v izvirniku An Ideal Husband.
Začetek predstave je presenetil vse gledalce, saj so  se v dvorani plesalci pozibavali v ritmu valčka in poloneze. Dramaturško je bila predstava dodelana in izvirna.
Po prvem prizoru so bili vsi gledalci prijazno povabljeni na večerjo v avlo, medtem pa so igralci preuredili celotno dvorano v gledališče.
Angleške dame v čudovitih oblekah in gentelmani v urejeni opravi so publiko popeljali v 19. stoletje in takratno družbo, katere del je bil tudi avtor igre Oscar Wilde. Ironijo in humor, ki ju je avtor vpletel v dramo, sta večkrat nasmejala publiko. K vzdušju so pripomogli tudi uglajeni, sproščeni in elegantni igralci, ki so se dobro vživeli v svoje vloge.
Navdušilo nas je kar nekaj talentov naše šole, ki so gledalcem v veselje odigrali celovečerno angleško igro. Dodatno so odlično pripravo pokazali detajli nastopajočih: od viktorijanskih oblek, urejenih in dodelanih pričesk  do  verižic, rož in pahljač.
Pohvala in priznanje  gre nastopajočim dijakinjam in dijakom, mentoricama in vsem ostalim,  ki so kakorkoli pripomogli k izvedbi enkratnega večera.

Lepo vabljeni k ogledu fotografij na: http://foto.stanislav.si/v/skg/20140930_Dramska+igra-an+ideal+husband-Oscar+Wilde/

 

Lucija Brecelj,

maturantka ŠKG