Festival družin 2015

19.6.2015 Otočec Civilna družba, Družina

Pred vrati je že 9. Festival družin, ki bo drugič potekal na rajskem Otočcu, in sicer med 19. in 21. junijem. Ves program je usmerjen v to, da si ga družine prilagodijo na način, ki jim najbolj ustreza.

Lahko ga obiščejo za cel konec tedna ali pa le za en dan. Lahko spijo v hotelskih apartmajih ali šotorijo pod milim nebom. Vsekakor pa lahko same izbirajo med množico možnih dejavnosti.

Predstave, predavanja, delavnice, igre ...
Za cele družine bo gotovo v izziv steza preživetja, lov na zaklad, skupinske igre, jahanje, različna družinska tekmovanja ali rafting. Posebno doživetje je vedno večer ob tabornem ognju. Zabavali jih bodo Čuki, igralec Gregor Čušin in drugi.
Manjši otroci bodo gotovo navdušeni nad puhastimi živalcami, ki nas bodo obiskale, ali pravljicami z Mileno Miklavčič.
Najstniki se bodo lahko družili in prihajali do skupnih spoznanj ob njim namenjenih filmih ter predavanjih o odnosu do telesa in spolnosti.
Očetje bodo gotovo radi obiskali moški večer, mame pa se udeležile klepetalnih kotičkov, namenjenih prav njim.

Na voljo bo več predavanj za starše, ki jih ne gre zamuditi.

Organizatorji pa spodbujajo tudi, da si trenutek zase ukradeta tudi starša sama – morda za kavico in sprehod ob Krki –, zato bo del programa možno otroke dati v varstvo skrbnim animatorjem.

»Zadetek v polno«
Lanskoletno festivalsko dogajanje je udeleženka Marija opisala takole: »Tridnevno taborjenje je zadetek v polno! Z družino smo bili res polno skupaj! Niti trenutka se nam ni bilo potrebno spraševati, kaj naj delamo, ker se je vedno nekaj dogajalo. Lokacija - zadetek v polno! Prostovoljci in organizatorji - povsod jih je bilo polno, a obenem "nobenega nikjer" - vse je potekalo tako tekoče, da sploh nisi vedel, kdo stoji zadaj
»Najbolj me je presenetilo pozitivno vzdušje na splošno ... Kar vsak ti je pripravljen priskočiti na pomoč še preden za to prosiš, nobenih težakov ... Vse tako sproščeno in "simpl",« pa se preteklih Festivalov družin spominja Helena.

Vse to pa je le vrh ledene gore doživetij! Vstopnice pa je mogoče s popustom kupiti že v predprodaji.

Festival družin je množični dogodek za družine, ki ga že 9. leto zapored pripravlja Zavod iskreni.net. Festival družin je prostor oddiha, povezovanja, zabave, brezskrbnosti. Družinam želi pomagati, da bi v sproščenem vzdušju okrepiti samopodobo svoje družine, v kateri se možje uresničujejo kot očetje in žene kot mame.

VABILO