Glasbena pravljica Čudoviti svet klavirja

V sklopu prireditev Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture bodo slušatelji klavirskega oddelka Glasbene in baletne šole A. M. Slomška v torek, 6. marca 2012, ob 18.30, v dvorani Zavoda A. M. Slomška v Mariboru uprizorili glasbeno pravljico Čudoviti svet klavirja s podnaslovom Pianologija za klavir štiriročno.

Gre za uglasbeno pravljico avtorjev Jörga Hilberta in Felixa Janosa o deklici in profesorju, polnem znanja o vseh klavirjih sveta. Skozi različne glasbene stile, ki jih bodo predstavili mladi pianisti, profesor deklici skozi zanimivo zgodbo predstavi celo vrsto najrazličnejših klavirjev. Predstava je primerna za otroke od 3. leta starosti.

Repriza predstave bo na isti lokaciji na programu v četrtek, 22. marca 2012, ob 18.30. Na premieri bo vstop prost, na ponovitvi pa je predvidena simbolična vstopnina.


Dodatne informacije dobite pri v. d. ravnatelja Glasbene in baletne šole A. M. Slomška Alešu Marčiču na Vrbanski cesti 30 v Mariboru, tel. 0590/92–401 ali na spletni povezavi Slomškovega zavoda oz. v napovedniku dogodkov.