Goriški večeri: pogovor s predsednikom SŠK Andrejem Sajetom

30.5.2023 Nova Gorica Škofija Koper, SŠK
Gost niza Goriški večeri, ki bo v torek, 30. maja, ob 20. uri v veliki dvorani Mestne občine Nova Gorica, bo predsednik Slovenske škofovske konference msgr. dr. Andrej Saje.
 
V ospredju pogovora, ki ga bo vodila zamejska časnikarka Erika Jazbar, bo 30-letnica Slovenske škofovske konference, pomen njenega nastanka, njeno delovanje in vloga v javnosti. Ob tej pomembni iztočnici se bosta sogovornika dotaknila tudi izzivov današnje Cerkve v Sloveniji na na Zahodu, njene modernosti, meja njenega posodabljanja in novih prijemov, vloge laikov in žensk, umestitve katoličana v družbi, pa do specifik slovenskega katolištva in sledov, ki jih je pustila izkušnja totalitarnega režima, za katerega je bila Cerkev sovražnik številka ena.
 
Goriški večeri je naslov nizu srečanj, ki potekajo na različnih lokacijah širšega goriškega čezmejnega prostora v režiji skupine (Novo)Goričanov, ki se prepoznava v vrednotah krščanstva, slovenstva in demokracije.
 
Srečanje, ki bo 30. maja, nastaja pod okriljem Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve - Severna Primorska in bo tudi zadnji v zaprtih prostorih. Čez poletje bodo večeri na odprtem v Dornberku.