Imenovanje dr. Stresa za rektorja Katoliškega inštituta

Ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore OFM je imenoval zaslužnega profesorja Univerze v Ljubljani ddr. Antona Stresa za rektorja Katoliškega inštituta (http://www.katoliski-institut.si) Novoimenovani rektor bo inštitut vodil skupaj s člani sveta ter direktorjem mag. Andrejem Nagličem.

Prizadevanje za ustanovitev katoliške univerze v Sloveniji še naprej ostaja glavno poslanstvo Katoliškega inštituta. Za Nadškofijo Ljubljana to pomeni širitev pastoralne dejavnosti Cerkve na Slovenskem in njen dolgoročni prispevek k skupnemu dobremu.

V okviru Katoliškega inštituta že deluje Fakulteta za poslovne vede (http://www.katoliski-institut.si/sl/fpv/predstavitev). Naloga fakultete je prenašanje spoznanj družbenega nauka Katoliške Cerkve v ekonomijo, ki je ena najpomembnejših področij udejstvovanja človeka za njegovo materialno blagostanje in socialno pravičnost.

 

Fakulteta za poslovne vede vabi vse perspektivne študente k vpisu (http://www.katoliski-institut.si/sl/fpv/vpis) v prvi letnik dodiplomskega programa ekonomije. Študijski proces bo potekal tutorsko, v manjših skupinah.

Ljubljana, 3. avgust 2015

mag. Andrej Naglič,

direktor Katoliškega inštituta