Informativni dan na Fakulteti za poslovne vede

Fakulteta za poslovne vede pri Katoliškem inštitutu vabi na informativni dan in k vpisu v študijskem letu 2015/16 v univerzitetni program Poslovne vede. Fakulteto je po sklepu Slovenske škofovske konference (SŠK) ustanovil Katoliški inštitut v sklopu organizacije katoliškega visokega šolstva. Oktobra 2014 so bile ustanoviteljske pravice nad Katoliškim inštitutom s SŠK prenesene na Nadškofijo Ljubljana. Študij na Fakulteti za poslovne vede je doslej uspešno zaključilo 17 diplomantov prve in druge generacije.

Študij na Fakulteti je usmerjen k posamezniku; poteka v majhnih skupinah v povezavi s prakso; program izvajamo v tutorski obliki s poudarkom na individualnosti, prilagodljivosti in samostojnem problemskem reševanju nalog; poleg strokovnih znanj s področja poslovnih ved pa študentu nudi tudi vsebine s področja humanistike, etike in religij. Cilj študija je oblikovati uspešnega in odgovornega podjetnika v duhu celostnega krščanskega humanizma. Fakulteta sodeluje s tujimi univerzami in omogoča spoznavanje inštitucij EU.

Informativna dneva bosta v petek 13. februarja ob 10. in 15. uri ter v soboto 14. februarja ob 10. uri v naših prostorih poleg Galerije Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani.

Prvi rok za oddajo prijav za vpis v univerzitetni program Poslovne vede se izteče 31. marca 2015. Za več informacij vam je na voljo vodstvo Fakultete in spletna stran www.fpv.si.

Zakaj ravno Fakulteta za poslovne vede?
- študij s poudarkom na individualnosti in prilagodljivosti,
- samostojno problemsko reševanje nalog,
- praktične kompetence,
- vrednote etičnega in odgovornega poslovanja,
- ekonomija, tuji jeziki, pravo, človekove pravice,
- etika, filozofija,

doc. dr. Žiga Andoljšek, dekan