Postni nagovor Leona Oblaka: Jezus Kristus - Nova zaveza v verzih

12.4.2022 ob 19:00 Celje Izobraževanja, kateheza, Post

Dom sv. Jožef Celje in Celjska Mohorjeva družba vabita na postni nagovor Leona Oblaka v torek, 12. aprila 2022, ob 19. uri v Dom sv. Jožef Celje (Plečnikova 29) Jezus Kristus – Nova zaveza v verzih.

Pesnitev Jezus Kristus je virtuozno delo dr. Leona Oblaka, ki se je proslavil s tremi pesniškimi zbirkami katoliško-religiozne tematike.

V 3147 verzih spremljamo življenje in delo Jezusa iz Nazareta. Svetopisemski dogodki od Marijinega spočetja pa vse do končne pojavitve apostolom se nam razkrijejo v živi obliki, njegovo delovanje in nauki pa se nas v rimah močno dotaknejo. Leon Oblak tako vsebine Nove zaveze ni le prepesnil, pač pa je ustvaril svojevrsten spomenik Božji slavi. Jezusovi nauki so tenkočutno in umetniško upodobljeni v jambskem devetercu in verižni rimi, podobo knjige pa veličastno dopolnjuje izbor dvajset gravur nemškega nazarenskega slikarja Juliusa Schnorra von Carolsfelda iz 19. stoletja, ki so bile v ta namen digitalizirane iz zgodovinske izdaje Zgodbe Svetega pisma Mohorjeve družbe iz leta 1903.

Več na: www.mohorjeva.org ali www.jozef.si


Pripete datoteke: 2022-04-12 Vabilo Jezus Kristus CE.pdf