Kam? V srce! Kako? Po poti!

20.2.2014 ob 18:00 Študentski dom Janeza Frančiška Gnidovca, Ljubljana - Šentvid Izobraževanja
Pot v srce Pot v srce

Zakaj nas spolnost tako vznemirja? Zakaj dva, ki se imata res rada, ne bi smela imeti spolnih odnosov pred poroko? Zakaj je samozadovoljevanje problematično? Zakaj moški in ženske spolnost doživljajo tako različno? Zakaj celibat, ko pa ima vsak človek naravno potrebo po spolnosti? Zakaj Cerkev tako nasprotuje kontracepciji?   V nasprotju s splošno predstavo krščanstvo nima »hitrih« odgovorov na zgornja vprašanja. Če želimo resnično razumeti smisel in veličino spolnosti, moramo odriniti na globoko: Kaj je bistvo človeka in temeljni smisel njegovega življenja? Zakaj smo ustvarjeni kot moški in ženske? Kako zakonska spolnost spregovori o Bogu in njegovem načrtu za naše življenje? Kaj je odrešenje telesa? Kaj je čistost srca? Kako spolnost izraža poročno obljubo?  

Teologija telesa – sporočilo upanja   Na vsa ta vprašanja in še veliko več je odgovoril papež Janez Pavel II. v svoji teologiji telesa, prek katere je že na tisoče ljudi po vsem svetu na novo odkrilo pomen ljubezni in spolnosti. Janez Pavel II. spregovori v jeziku, ki je današnjemu človeku blizu. Tako ne razumemo več krščanskega sporočila o spolnosti kot NE, ampak zmoremo reči DA velikemu Božjemu načrtu.  

Tečaj Pot v srce   Tečaj je sestavljen iz sedmih srečanj:   1. Nagota brez sramu: izvirni Božji načrt za spolnost 2. Med poželenjem in ljubeznijo: živeti odrešeno spolnost 3. Dokončna izpolnitev telesa: naše nebeško, vstajenjsko telo 4. Celibat in spolnost: zdržnost za nebeško kraljestvo 5. Velika skrivnost poroke: o zakramentu zakona 6. Telo govori ljubezen: spolnost kot jezik darovanjske ljubezni 7. Kontracepcija, zakaj ne? – razmišljanja ob Humanae Vitae  

Izvajalci   Tečaj pripravljamo v sodelovanju z Zavodom iskreni.net.   Program bo izvajal Štefan Kržišnik, ki se je za izvedbo usposabljal na »Theology of The Body Institute« v ZDA. Štefan je zakonski mož in oče. Z ženo Ivanko imata tri hčerke, Barbaro, Katarino in Klaro. Štefan je več kot 10 let delal na področju mladinske pastorale na nacionalni ravni (Medškofijski odbor za mladino, Društvo SKAM). Med drugim je 7 let vodil projekt Stična mladih in bil odgovoren za Slovensko šolo za animatorje. Zato dobro pozna slovensko mladinsko pastoralo in so mu njeni izzivi domači.  

Lokacija   Ljubljana: Študentski dom Janeza Frančiška Gnidovca, v Zavodu sv. Stanislava, Štula 23.  

Termini srečanj   Tečaj bomo torej izvedli v obliki šestih četrtkovih (3-urnih) srečanj:   četrtek, 20. februar 2014, 18:00-21:00 četrtek, 6. marec 2014, 18:00-21:00 četrtek, 20. marec 2014, 18:00-21:00 četrtek, 2. april 2014, 18:00-21:00 četrtek 24. april 2014, 18:00-21:00 četrtek 8. maj 2014, 18:00-21:00 Obisk tečaja je mogoč samo v celoti!  

Cena   Cena tečaja v soorganizaciji Zavoda iskreni.net je 100 EUR.   Ob prijavi vam nudimo možnosti dodatnih popustov!   10% splošni popust za vse člane Društva SKAM – cena je tako 90 EUR. Z udeležbo na tečaju si pridobiš tudi KUPON za 15% popust pri nakupu priročnika Teologija telesa za mlade, ki je izšel pri založbi Emanuel, kjer lahko popust tudi uveljavljate. Zadnji rok za prijave: 15. februar 2014!    Število udeležencev v skupini je omejeno na 16, zato pohitite s prijavo!  

Izpit   Vsi, ki se boste tečaja udeležili z namenom, da bi postali izvajalci različnih delavnic, vikendov in programov za mlade v zvezi s teologijo telesa, vzgojo za spolnost, pripravo na zakon ipd., boste lahko ob koncu tečaja opravili izpit in s tem pridobili certifikat.   Certifikat je skupni projekt Zavoda iskreni.net in Društva SKAM in je pogoj za vodenje programov v teh dveh organizacijah, zelo dobrodošel pa je tudi v sodelovanju z drugimi ustanovami.   Pogoj za pristop k izpitu je vsaj 80% udeležba na srečanjih. Cena opravljanja izpita je 10 EUR. Izpit je mogoče opraviti v roku treh mesecev po zaključku tečaja. 

Informacije in prijave   - http://www.drustvo-skam.si/tt/potvsrce.php - [email protected]   Društvo SKAM - Skupnost katoliške mladine