Kaprije - počitnice za mlade in družine

12.4.2016 Kaprije (Hrvaška) Mladi, Škofija Ljubljana

Počitniška izkušnja skupnosti

Narava se prebuja, temperature se višajo in po ulicah se širi vonj po poletju, ki kar kliče, da razmišljamo o počitnicah brez hrupa in gneče v senci borovcev. Škofijski počitniški dom Kaprije je idealen za vse, ki si želite kombinirati tišino, igro, molitev, plavanje, pogovor, čudenje, smeh, petje, kuhanje in sprehajanje tako ob obali kot po svoji notranjosti. Na Kaprijah boste doživeli učenje iz življenja za življenje, življenje v skupnosti, medsebojno povezanost, prijateljstvo, samostojnost, osebnostno rast, duhovnost in rast v osebni veri. Na preprostih počitnicah mladi in družine živijo skupnost, odkrivajo obdarovanost in se veselijo lepote Božje in človeške navzočnosti. Ta izkušnja daje moč za polnost življenja.

Škofijski počitniški dom Kaprije sprejme do 35 oseb, ima notranjo in zunanjo kuhinjo, zunanjo jedilnico, dnevni prostor in kapelo na vrtu. Na otoku je trgovina in nekaj restavracij, več plaž in poti za sprehode. 

Pridruži se nam pri občudovanju Stvarnikovih del v neokrnjeni naravi in med ljudmi!

 

Termini programov 2016:

  • Družine: 19.–26. 6., 17.–24. 7. (za zakonce) ter 31. 7.–7. 8.

Je počitniški program za družine, ki v ritmu počitniškega oddiha gradijo skupnost, ko odkrivajo lepote Božje navzočnosti v naravi in molitvi, ko skupaj preživljajo trenutke na plaži in ob skupni mizi.

  • Pari (18–30 let): 21.–28. 8.

Letošnja tema Poletne šole skupnosti vaju bo izzivala v tem kako živeti na polno. Na svojo enkratnost in pripadnost se bosta učila gledati z vidika obdarovanosti. Ko se namreč zavedata, v čem sta obdarjena, se v srcu zbuja hvaležnost in priznavanje Boga.

  • Mladi: 24.–31. 7. za mlade 13-20 let, 7.–14. 8. in 22.–25. 9. za mlade 18-35 let ter 14.–21. 8. za mlade 25-39 let.

Programe za mlade odlikuje pestra ponudba izzivov in dejavnosti. Če si želite kombinirati tišino, igro, molitev, plavanje, branje, sladoled, pogovor, čudenje, smeh, petje, kuhanje, sprehajanje tako ob obali kot po svoji notranjosti, dobrodošli.

Dopoldanski del je pri mladih drugačen kot pri družinah, zato boste podrobnejši urnik našli na strani posameznega programa. Vsem pa je skupen čas za kopanje, skupno pripravo obrokov, sv. mašo in molitev, druženje.

Več informacij in prijave: SKAM – Skupnost katoliške mladine, www.skam.si, tel.: 031 257 062, e-pošta: [email protected].

Na spletni strani lahko izveste tudi vse o možnostih najema doma v izven sezonskem času za zakonske, mladinske, birmanske in druge župnijske skupine pa tudi za manjše skupine mladih in družin po zelo ugodnih cenah. Dom je odprt od 24. aprila do 31. oktobra 2016.