Klavirski recital Zale Kravos

19.7.2015 ob 21:00 Piran Glasba, Mladina, Župnija
Zala Kravos Zala Kravos

V nedeljo, 19. julija, se bo ob 21. uri v Pastoralno-kulturnem centru Georgios v Piranu predstavila s klavirskim recitalom mlada pianistka Zala Kravos iz Luksemburga.

Zorko Bajc (GSM: 041 733 336)

 

Zala Kravos

Vsi glasbeniki, tudi svetovno znani, ki so imeli priložnost spoznati mlado pianistko Zalo Kravos ali z njo delati, so bili presenečeni nad njeno izjemno nadarjenostjo in glasbeno zrelostjo. Poslušalce pa Zala očara ne samo z briljantno tehniko, temveč predvsem z muzikalnostjo, kakršno danes redko srečamo na glasbenih odrih.

Zala, ki je ravnokar dopolnila 13 let, je kljub mladosti že kar prekaljena glasbenica, saj je v sedmih letih rednega nastopanja občinstvu v osmih državah zaigrala že precej več kot stokrat. Večkrat je zaigrala tudi z orkestrom, prvič že pri osmih letih.

Leta 2013 je kot dvakratna zmagovalka Luksemburškega tekmovanja mladih solistov posnela po en Schubertov in Chopinov impromptu za zgoščenko, ki je bila izdana ob 150-letnici glasbenega združenja UGDA, ki prireja to tekmovanje.

Zala je rojena julija 2002 v Postojni, prvi leti je preživela v Ljubljani, nato pa se je z družino preselila najprej v Bruselj, kmalu zatem pa v Luksemburg. Glasbo je začela spoznavati pri treh, z resnejšim učenjem klavirja pa je začela pri petih letih. Kot izrazit talent je bila leta 2012 sprejeta v Glasbeno kapelo kraljice Elizabete v Bruslju, kjer za njeno umetniško pot skrbi svetovno znana mojstrica črno-belih tipk Maria João Pires.

Poleg izpopolnjevanja s Piresevo, Zala uspešno nadaljuje redno šolanje na Evropski šoli in na Konservatoriju v Luksemburgu, vzame pa si čas tudi za igro in razvedrilo.

Več na njeni spletni strani: www.zalakravos.eu