Klic dobrote 2014 – 24. dobrodelni koncert za pomoč družinam v stiski

26.11.2014 ob 20:05 Celje Cerkev v Sloveniji, Družina, Karitas

Slovenska karitas skupaj z RTV Slovenija prireja 24. tradicionalni dobrodelni koncert KLIC DOBROTE, ki bo v sredo, 26. novembra 2014 ob 20.05 v Dvorani Golovec v Celju. Koncert bodo prenašali  TV Slovenija, Radio Slovenija I. program in Radio Ognjišče.          

Koncerta se bosta udeležila predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar in predsednik Državnega Zbora RS dr. Milan Brglez. Veseli smo, da bosta z nami na dobrodelnem koncertu tudi ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore in celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek. Med koncertom bo zbrane nagovoril škof msgr. mag. Metod Pirih, predsednik Slovenske karitas.

Prireditev v dvorano vsako leto privabi številne obiskovalce, ki pomagajo Karitas zbrati nujno potrebna sredstva za lajšanje stisk najrevnejših družin po vsej Sloveniji. Veliko dobre glasbe in odličnih glasbenikov bo tudi tokrat z nami na dobrodelnem koncertu z naslovom »V družini sem doma«. To bo tudi večer dobrih misli, ki jih bosta pletla voditelja Bernarda Žarn in Jure Sešek, iz studia v Ljubljani pa nas bo s sebi lastno šegavostjo, ki pa vedno skriva tudi zrno razmisleka, nagovarjal Gregor Čušin.

Nastopili bodo:

ELAIZA iz Nemčije

NEISHA
DITKA

EROIKA

VOX ARSANA

skupina GADI

ansambel ZUPAN

in Otroški pevski zbor CiciDo

Scenarij Tadej Sadar in režija Tomaž Švigelj.

V času koncerta se lahko gledalci ob neposrednem televizijskem in radijskem prenosu s telefonskim darovanjem sredstev aktivno vključijo v dobrodelno akcijo. V letu 2013 se je v času koncerta za družine v stiski zbralo 154.000 EUR. Z zbranimi sredstvi na koncertu in v spremljajočih akcijah Klica dobrote, ki potekajo do konca leta, materialno pomoč vsako leto prejme več kot 22.000 družin po vsej Sloveniji. Naša prošnja vsem ljudem dobrega srca, da skupaj pomagamo, je letos zaradi vse večjih stisk še toliko večja.

Za dodatne informacije smo na voljo na tel.: 01 300 59 60 in [email protected].

Vsi, ki bi želeli neposredno poročati iz dobrodelnega koncerta Klic dobrote se obrnite na Mojco Kepic (031 228 726).