Koncert slavilne krščanske glasbe “This is the Day! (To je dan!) Roadshow Ljubljana

9.2.2020 Ljubljana Mladina, Glasba
Foto: Družina Foto: Družina

V nedeljo, 9. februarja 2020, se je v Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča v Ljubljani odvil koncert slavilne krščanske glasbe This is the Day! (To je dan!) Roadshow Ljubljana.

Glavna nastopajoča sta bila Martin Smith in Noel Richards, svetovno znana izvajalca in pisca krščanske slavilne glasbe. Poleg njiju so se na odru zvrstile slovenske glasbene skupine Abend, Svetnik in CheckPoint, hrvaški kitarist Andrej Grozdanov in madžarski glasbenik Pintér Béla.

Del koncerta je bila tudi skupna molitev predstavnikov različnih krščanskih skupnosti: škof msgr. Franc Šuštar (Katoliška Cerkev), škof Leon Novak (Evangeličanska cerkev), Daniel Grabar (Binkoštna cerkev) in Steve Telzerow (Mednarodna krščanska skupnost).

Na koncertu se je zbralo 1.100 obiskovalcev. Šlo je za prvi dogodek takih razsežnosti v Sloveniji, saj do sedaj še nismo gostili svetovno znanega izvajalca krščanske glasbe. Izvajalci so udeležence popeljali v slavljenje Boga in s pesmimi ustvarili energično vzdušje. Ob skupinah Abend, CheckPoint, Svetnik ter pri Martinu Smitha je množica skupaj glasno prepevala.

Glavni organizator koncerta je bila madžarska organizacija Ez az a nap!. S slovenske strani je koncert organizirala Katoliška mladina v sodelovanju s CheckPoint Maribor.

Ez az a nap! je organizacija, katere poslanstvo je enkrat na leto zbrati ljudi različnih krščanskih skupnosti iz Madžarske in okolice, da skupaj slavijo Boga. Poleg glavnega dogodka v Budimpešti organizirajo tudi serijo drugih manjših dogodkov in koncertov. 

Koncert v Ljubljani je del večmesečne turneje “This is the day! Roadshow”, ki od novembra poteka po različnih državah srednje Evrope, med drugim na Madžarskem in v Avstriji, naslednji koncerti pa se bodo odvili na Hrvaškem. Namen turneje je vse ljubitelje krščanske glasbe povabiti na letošnji jubilejni 20. koncert “This is the Day! Stadion 2020”, ki bo 18. julija 2020 v Puskás Aréni v Budimpešti. Organizatorji si prizadevajo, da bi bil ta osrednji dogodek največje slavilno srečanje v srednjeevropskem prostoru. Iz Slovenije bo prevoz na “This is the Day! Stadion 2020” organiziran preko Katoliške mladine.

 

Kontakt: Jure Čehovin, e-mail: [email protected]