Sklepni koncert sklopa Večeri v atriju ob 170-letnici prihoda lazaristov na Jožefov hrib

30.9.2022 ob 19:00 Celje Dom sv. Jožef, Škofija Celje, Glasba, Kultura

Dom sv. Jožef Celje vabi na sklepni koncert s Policijskim orkestrom sklopa Večeri v atriju, ki bo potekal ob 170-letnici prihoda lazaristov na Jožefov hrib.

Koncert bo v petek, 30. septembra 2022, ob 19. uri v atriju Doma sv. Jožef Celje (v primeru dežja v cerkvi sv. Jožefa).

Kakovost in prepoznavnost Policijskega orkestra sta rasli vse od njegove ustanovitve leta 1948, pravi razcvet pa je doživel v zadnjih desetletjih, vzporedno z rojstvom nove države. 

Leta 1994 je slovenska vlada takratni glasbeni sestav imenovala za uradni protokolarni orkester Republike Slovenije, ki se od leta 2001 uradno imenuje Policijski orkester. 

Številni dirigenti in umetniški vodje so vzgajali in razvijali orkester, izboljševali njegovo strokovnost ter bogatili njegov glasbeni repertoar. Z njihovo pomočjo je orkester nadgradil svoj umetniški izraz ter izoblikoval pravi simfonični zvok, ki je še danes njegova značilnost in odlika.

Člani orkestra s svojim delom povezujejo Policijo in slovenske državljane. S svojim glasbenim in operativnim delom, strokovnostjo, zavzetostjo, predanostjo in zavezanostjo dvojnemu poklicu glasbenika in policista so v čast in ponos ne le Policiji, temveč tudi slovenski državi. 

Orkester zaposluje le glasbenike s pridobljeno akademsko izobrazbo, poleg tega pa morajo ti uspešno opraviti tudi avdicijo, na kateri komisija izbere le najboljše. Tudi zato je primerljiv z najboljšimi evropskimi profesionalnimi ansambli, njegovo odličnost pa mu priznavajo doma in v tujini.


Pripete datoteke: Večer v atriju, Policijski orkester, september, 2022.pdf