Literarni natečaj pod naslovom »Vir veselja in povezanosti«

23.5.2024 Ljubljana Karitas
Foto: brezalkohola.si Foto: brezalkohola.si

Slovenska karitas je v sodelovanju z Javno agencijo RS za varnost prometa in Zavodom Med.Over.Net že osmo leto zapored pripravila nagradni literarni natečaj pod naslovom »Vir veselja in povezanosti«.

K sodelovanju pri literarnem natečaju so bili povabljeni učenci od 6. do 9. razreda vseh osnovnih šol in dijaki vseh srednjih šol, da svojimi razmišljanji in izdelki prispevajo k uresničevanju življenjskega sloga brez alkohola. V ocenjevanje in nagradni izbor so lahko poslali pesem, zgodbo, esej, strip ali svoje razmišljanje v slikovni obliki.

Natečaj je potekal od 14. februarja do 25. marca 2024. Slavnostna podelitev nagrad najboljšim 16-im avtorjem literarnih prispevkov je potekala v sredo, 22. 5. 2024. V sklopu literarnega natečaja je bilo prejetih 97 literarnih del iz 37 različnih šol.

»Zelo nas je ganila globina razmišljanja prispelih literarnih del, ki so na trenutke kar pretresljivi. Posebej izpostavljamo štiri najboljša literarna dela, ki so lahko v poduk in resno vabilo k bolj odgovornemu odnosu do rabe alkohola,« je po podelitvi nagrad najboljšim natečajnikom in mentorjem povedala Jana Flajs, vodja natečaja in članica komisije.

Vsa najboljša nagrajena dela pa so v celoti objavljena tukaj.