Luč miru iz Betlehema

16.12.2012 Več krajev v Sloveniji Božič, Mir

V organizaciji Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov bodo v nedeljo, 16. decembra 2012, po Sloveniji potekali regijski sprejemi luči miru iz Betlehema. Le-tem bodo do božiča sledili lokalni sprejemi, preko katerih bo luč miru prišla v številne slovenske domove. Letošnja akcija bo potekala pod geslom Z roko v roki. Luč miru iz Betlehema ima tradicionalno dobrodelni namen, ki bo letos namenjen odpravljanju posledic novembrskih poplav.

Sprejem v primorski regiji bo v koprski Taverni ob 17.00, mašo v stolnici Marijinega vnebovzetja ob 19.00 pa bo daroval koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak.

Sprejem v mariborski regiji bo v Gornji Radgoni. Ob 14.30 se bodo obiskovalci zbrali pred cerkvijo sv. Petra. Sledilo bo božično rajanje do maše, ki jo bo ob 16.00 daroval murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf.

Sprejem v ljubljanski regiji se bo ob 13.30 začel na Prešernovem trgu v Ljubljani. Ob 16.00 bo v stolnici sv. Nikolaja maša, ki jo bo daroval ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik.


Poslanica Z roko v roki

Tudi ti iščeš nekoga, ki bi ti delal družbo.
Osamljenost siromaši,
srečanje in sloga pa bogatita in delata ljudi boljše, ustvarjalnejše ... srečnejše.
Samo s skupnimi močmi in ko – kljub različnosti – gledaš z drugimi v isto smer,
lahko delaš svet lepši, svetlejši in bolj človeški.
Tudi ta luč bo gorela in razsvetlila svet, ko boš odprl svojo roko in jo podaril.
Ne skrivaj je, ne skrivaj se, stopi v korak s človekom, ki ga srečaš.
Srečnejši in bogatejši bomo takrat, ko bomo po svetu stopali Z ROKO V ROKI.

Luka Tul, DA Postojna 1, ZSKSS


Luč miru iz Betlehema

Mednarodno dobrodelno akcijo luč miru iz Betlehema je začela avstrijska televizijska hiša ORF, danes pa je razširjena po vsej Evropi. Nosilec akcije v Sloveniji je Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS), pri njej pa sodelujejo še Zveza tabornikov Slovenije (ZTS-NSO), Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov (ZBOKSS) in člani Slovenske zamejske skavtske organizacije (SZSO). Mladi bodo plamen po župnijah in drugih ustanovah delili do božiča v upanju, da bo na tak način prišel do čim večjega števila ljudi.


Dodatne informacije dobite pri Urbanu Špitalu na GSM: 031/791–428, po e-pošti na naslovu [email protected] ali na spletni strani.