Misijon v Novem mestu

16.11.2018 Novo mesto Pastorala, Škofija Novo mesto

Od 16. do 25. novembra 2018 bo v Novem mestu potekal ljudski misijon, ki ga pripravljajo tri župnije: stolna župnija sv. Nikolaja, župnija sv. Lenarta pri frančiškanih in župnija sv. Mihaela v Šmihelu.

Misijon je posvečeni čas duhovne prenove za župnijo, ko naj bi preko bogoslužja in srečanj za posamezne stanove verniki obnovili svoje življenje.

Geslo misijona je vzklik: »Jezus, daj mi žive vode«, ki spominja na evangeljski dogodek srečanja med Jezusom in ženo Samarijanko, ki v pogovoru z Jezusom spozna resnico svojega življenja. O geslu govori simbol misijona – novomeška situla, ki zajema vodo, in okrog nje napis Jezus, daj mi žive vode.

Misijonarji bodo prepoznavni slovenski pričevalci: p. mag. Branko Cestnik, Jože Planinšek, p. dr. Andraž Arko in br. Jože Smukavec. Poleg župnijskih bogoslužij, bodo misijonarji opravljali tudi obiske po domovih, srečanja z župnijskimi skupinami in bodo na razpolago tudi za osebna srečanja. Celoten program po dnevih je objavljen v programski knjižici in na posebni spletni strani novomeškega misijona. Skupni deli programa bodo potekali v Baragovem zavodu v novomeškem šmihelu.

Osrednji dogodek bo slovesna sveta maša ob sklepu misijona, ki jo bo v nedeljo, nedeljo, 25. novembra 2018, v športni dvorani Leona Štuklja daroval novomeški škof msgr. Andrej Glavan ob sodelovanju pevcev in drugih sodelavcev ter vernikov iz vseh treh sodelujočih župnij. Po maši bo pričevanjsko-družabni program.

Misijonsko dogajanje je odprto za vse ljudi dobre volje, saj je to eden od namenov misijona, da se življenju Cerkve približa tudi kdo, ki se je v preteklosti nekoliko oddaljil.