Misijonska vas 2013

18.10.2013 Ljubljana Misijon, Misijonar, Zavod sv. Stanislava

V soorganizaciji Misijonskega središča Slovenije, podjetij Gnezdo in Golibar, VIDES Slovenija, Slovenskega šolskega muzeja in prostovoljcev programa POTA bo v petek, 18. in v soboto, 19. oktobra 2013, v Zavodu sv. Stanislava potekala misijonska vas. Program bo oba dneva potekal med 8.00 in 18.00. Voden ogled bo vsako uro.

Vsebina programa

Program je namenjen predstavitvi življenja, kulture in navad nam oddaljenih narodov in ljudstev Afrike, Azije, Amerike in Oceanije.

Gostja s. Slavka Cekuta bo predstavila delo misijonarja, posebej svoje misijonsko delo v Albaniji. Spoznali bomo življenje na misijonu nasploh, se preselili v afriško šolo in dispanzer ter perujski dom.

Na misijonski vasi bodo potekale različne delavnice, kjer bodo otroci in starejši lahko izdelovali ogrlice, voščilnice, plesali, se igrali in doživeli utrip misijonov.

Ljubitelji zgodovine si bodo lahko ogledali kronološki pregled vseh slovenskih misijonarjev, ki jih je bilo preko 600.

Maša in predstavitev knjige

V petek, 18. oktobra 2013, ob 18.00, bo v kapeli maša, po njej pa predstavitev knjige o p. Mihu Drevenšku z naslovom Črnec v beli koži v obliki petja in recitalov.

Okrogla miza

V soboto,19. oktobra 2013, ob 16.00, bo okrogla miza, na kateri se bodo pogovarjali o odhodu odraslih otrok od doma in o odločitvi za misijone.


Dodatne informacije dobite na sedežu Misijonskega središča Slovenije na Kristanovi ulici 1 v Ljubljani po tel. št. 01/300–59–50 ali po e-pošti na naslovu [email protected].