Misijonsko središče Slovenije vabi k oddaji pesmi z misijonsko tematiko

Misijonsko središče Slovenije (MSS) vabi k oddaji pesmi z misijonsko tematiko.

Namen spodbude
Papež Frančišek je letošnji oktober razglasil za izredni misijonski mesec. Geslo tega meseca se glasi Krščeni in poslani. V sklopu tega svetovnega dogodka želimo spodbuditi otroke in mladostnike iz vseh slovenskih župnij, dekanij in škofij, da skupaj z animatorji sodelujejo pri ustvarjanju besedila in glasbe za novo slovensko misijonsko pesem. Nadejamo se, da se boste vabilu odzvali v čim večjem številu, saj vabilo nikakor ni omejeno samo na otroke in mladostnike, ampak ste k ustvarjanju lepo povabljeni prav vsi, v kolikor le začutite ustvarjalni navdih. Izbrane pesmi bodo posnete na CD oz. DVD, ki bo izšel v mesecu oktobru 2019.

Pogoji za pesem
Besedilo in glasba pesmi morata biti v slovenskem jeziku, upoštevajoč domače navade in običaje. Pesem naj izžareva misijonski duh krščanstva, ki ga širokogruden slovenski človek že več stoletij premore.

Način in rok oddaje
Pesem naj bo kot DEMO posnetek poslana po pošti v CD oz. DVD obliki na sedež Misijonskega središča Slovenije (Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana) ali pa v digitalnem zapisu na elektronski naslov [email protected]do 31. maja 2019.

 

Matjaž Križnar
Narodni ravnatelj Misijonskega središča Slovenije

Kristanova 1, 1000 Ljubljana, tel.: 01/300-59-50, e-mail: [email protected]www.missio.si