Nagovor nadškofa Alojzija Cvikla na koncertu Klic dobrote

23.11.2016 Celje Karitas, Koncert
msgr. Alojzij Cvikl DJ, mariborski nadškof metropolit - Foto: Družina msgr. Alojzij Cvikl DJ, mariborski nadškof metropolit - Foto: Družina

Dragi dobri ljudje, prav prisrčen pozdrav vsem! Vam, ki ste tu v dvorani in prav tako vam, ki ste z nami povezani preko radia ali televizije!

Nocoj v tej dvorani vse nas nagovarjata ljubezen in skrb za bližnjega. Vse to nas danes, ob tem kar doživljamo tu v dvorani tako prevzema, da nas vabi v en sam objem dobrote. Kadar spregovori srce, takrat človek bližnjega objame. In v objemu, kadar smo drug drugemu blizu, ob tem začutimo pristno veselje in srečo drug drugega, pa tudi naše bolečine, stiske ter potrebe ljudi, ki so v stiski.

Letos želimo v naš objem dobrote posebej popeljati vse družine, ki so se znašle v kakršnikoli stiski. Želimo jim povedati, da pravzaprav mi vsi pripadamo eni sami veliki družini, zato hočemo pokazati, da smo med seboj povezani v vsem lepem, pa tudi v težkem.

To je namen tega dobrodelnega koncerta, zato Iskreno želim, da bi družine širom naše domovine živo začutile to našo plemenitost, dobroto, pa tudi našo veliko željo, da bi po tem, kar doživljamo danes v tej dvorani, bili mi vsi bolj razumevajoči za stiske naših bližnjih, in bi vedno ostajali drug drugemu blizu. Tako je ta nocojšnji koncert vabilo k dostojnejšemu in bolj humanemu življenju vseh.

Hvala vam nastopajoči, hvala vam darovalke in darovalci za vaše darove in za to bogato sporočilo nocojšnjega večera!

Želim, da bi ta naš objem dobrote spodbudil k dobroti in velikodušnosti številne ljudi širom domovine. Premalo je namreč, če ljudje živimo samo drug ob drugem. Srečni, zadovoljni in uresničeni smo samo, če smo pripravljeni narediti korak naprej in z dejanji pokazati, da smo pripravljeni in hočemo živeti drug z drugim in drug za drugega, v pristni in nesebični medsebojni ljubezni – v Karitas.

Hvala!

msgr. Alojzij Cvikl DJ
mariborski nadškof metropolit in
predsednik Slovenske karitas