Navodila za novinarje, fotografe in snemalce

23.9.2012 Maribor Anton Martin Slomšek

Slomškova nedelja

Zaradi nemotenega poteka bogoslužja in kakovostnega spremljanja dogodka, novinarje, fotografe, snemalce in druge sodelavce prosimo, da upoštevate navodila v nadaljevanju.

Akreditacija ni potrebna. Gibanje v mariborski stolnici in pred mariborsko stolnico sv. Janeza Krstnika bo omejeno. Novinarje in njihove sodelavce prosimo, da spoštujejo sakralnost prostora in navodila, ki jih bodo dobili tudi na kraju samem.

Radio Maribor, ki je del javnega zavoda RTV Slovenija, bo ozvočil okolico Slomškovega trga. Dogajanje pred stolnico bo skupaj z mašo, ki se bo začela ob 16.00, neposredno prenašal Radio Ognjišče.


Glavna navodila

Novinarjem bo na voljo sodelavec Nadškofije Maribor, ki jih bo spremljal tudi med obredom. Pri njem boste dobili dodatne informacije in ostalo gradivo.

Neomejeno fotografiranje in gibanje v stolnici in pred stolnico bo možno pred mašo do 15.50. Po tej uri boste morali upoštevati omejitev gibanja. Prehod do oltarnega prostora (prezbiterija) in do sedežev povabljenih gostov pred stolnico bo onemogočen. Onemogočen bo tudi dostop do stopnic, ki vodijo k oltarju.

Med mašo fotografiranje obhajila vernikov ne bo mogoče. Snemanje intervjujev med mašo ni dovoljeno.


Obleka

Novinarje, fotografe, snemalce in njihove sodelavce prosimo, da na slovesnost pridete v primerni svečani obleki.


Izjava nadškofa metropolita Marjana Turnška za javnost

Nadškof metropolit Marjan Turnšek bo v nedeljo, 23. septembra 2012, ob 15.30 pred zakristijo mariborske stolnice podal izjavo za javnost.


Kontakti za dodatne informacije

Dodatne informacije dobite po e-pošti na naslovu: [email protected]. V nedeljo, 23. septembra 2012, do 15.55, informacije dobite tudi po telefonu 0590/80–309 ali na GSM: 031/234–021.