Nikodemovi večeri 2017 v Novem mestu

Baragov zavod v Novem mestu Baragov zavod v Novem mestu

SPORED

V novomeški škofiji vabimo na letošnji krog Nikodemovih večerov. Ob koncu februarja in v začetku marca se bodo zvrstila štiri predavanja oz. okrogle mize z izbranimi pričevalci in predavatelji. Dober odziv na letošnje tematike na Nikodemovih večerih v Ljubljani je pokazal, da gre za zelo zanimive goste. Vsi večeri se bodo odvijali v Baragovem zavodu v Novem mestu z začetkom ob 19. uri.

»RADOST LJUBEZNI«

Četrtek, 16. 2. 2017: Jaz – midva – mi pred Bogom – nadškof msgr. dr. Marjan Turnšek
Družinska duhovnost je duhovnost prehajanja od „jaz“ na „naju“ in na „nas“. Vsak izmed nas, po svoji ljubezni in skrbi, zaznamuje življenja drugih. Svoje bogato razmišljanje o pomenu družine, s katerim postavlja nekakšen okvir papeževi apostolski spodbudi Amoris Laetitia (Radost ljubezni), bo predstavil upokojeni nadškof dr. Marjan Turnšek.

Petek, 17. 2. 2017: Rešena iz pekla – Ania Golędzinowska
Ania Golędzinowska bo spregovorila o svoji življenjski zgodbi. Iz težkega otroštva se je želela rešiti z odhodom v svet visoke mode, ki ji je prinesel nove rane in razočaranja. Je nekdanja manekenka, model, televizijska voditeljica. Od blizu se je srečala z nočnimi klubi, drogo, elitno bogataško milansko druščino, sodelovala je z znanimi imeni iz sveta mode, zabave, glamurja, športa ... Pripoveduje svojo zgodbo o rešitvi iz sveta omame.

Četrtek, 2. 3. 2017: Družina med poklicanostjo in resničnostjo – dr. Stanislav Slatinek, Karmen Kristan in dr. Igor Bahovec
Namen okrogle mize je pregled glavnih vsebinskih poudarkov papeževe posinodalne apostolske spodbude Radost ljubezni. Gostje jo bodo umestili v čas in prostor, v katera prihaja in ju nagovarja, ter v izročilo in sedanji trenutek Cerkve. Spregovorili bodo tudi o tem, kaj spodbuda prinaša ljudem z različnimi življenjskimi izkušnjami.

Petek, 3. 3. 2017: Kje so naši sinovi in hčere? – Aleš Čerin, Neža Repanšek in Miha Kramli
Vzgoja v družini prej ali slej naleti na vprašanje postavljanja meja. Gostje bodo spregovorili o tem, do kod mladim nuditi varnost in kako jih spodbuditi, da iz varnega družinskega gnezda poletijo v samostojnost. Dotaknili se bodo tudi različnih sodobnih odvisnosti (odvisnost od internetnih vsebin, mobilnih telefonov, pornografije, kockanja in drugih dovoljenih sodobnih drog), s katerimi se kot terapevt vsakodnevno srečuje eden od gostov. Predavanje je primerno za vse starostne skupine.