Nočno peš romanje na Brezje

24.6.2016 ob 20:00 Ljubljana-Šentvid-Brezje Mladi, Romanje, Šola, Cerkev na Slovenskem
Romanje na Brezje Romanje na Brezje

S prošnjo ali zahvalo v srcu stopamo cilju naproti. Zase, za izpite, za dež, za sušo v duši, za to, da bi našli odgovor, kam naprej, v zahvalo za prestane preizkušnje, za rast, za vztrajnost … Romanje ni čarobna formula, ki  izpolni zastavljene želje oz. pričakovanja, pač pa zato, ker romati pomeni moliti, vzeti si čas zase in za Boga, dati se mu na razpolago, pustiti odvečno navlako doma in odpreti srce za bistveno v življenju, in ker je romanje šola sprejemanja vsakega trenutka in vsakogar, ki pride na pot ali stopa s teboj … Namen romanja, ki je zunanje znamenje vztrajnosti, odpovedi in žrtve na poti,  je znamenje in priprava na našo notranjo pot – pot srca in življenja po veri.

SKAM – Skupnost katoliške mladine v petek, 24. junija 2016, ob 20. uri organizira romanje ob zaključku šolskega in akademskega leta in je namenjeno mladim, predvsem srednješolcem in študentom v Ljubljani, da se podamo na pot zahvale, prošnje in molitve. Romarska pot povezuje v molitvi in naporu tudi vse druge mlade, ki želijo preko Marije, Bogu izraziti hvaležnost za milosti iztekajočega se šolskega oz. akademskega ‘maratona vere’.

Letošnje leto se želimo ob prazniku dneva državnosti posebej zahvaliti za 25 let samostojne države Slovenije.

Za prevoz iz Brezij v Kranj ali Ljubljano izpolnite prijavnico na www.skam.si. Tu najdete tudi podrobnejše informacije o romanju.

Vabljeni, da se skupaj podamo na pot zahvale, prošnje in molitve.