Ob 25-letnici slovenske samostojnosti Radio Ognjišče pripravlja niz okroglih miz

19.2.2016 ob 19:00 Ptuj Predavanje, Država, Radio Ognjišče

Radio Ognjišče ob 25-letnici slovenske samostojnosti pripravlja niz okroglih miz oz. javnih radijskih oddaj, na kateri bomo s pomočjo nekaterih ministrov osamosvojitvene vlade in posameznikov, ki so bili takrat aktivni spregovorili o takratnih časih.

V refektoriju minoritskega samostana na Ptuju bodo v petek, 19. Februarja, ob 19. uri na prvi javni radijski oddaji spregovorili ministri osamosvojitvene vlade. Med gosti bodo dr. Janez Dular (član Izvršnega sveta Skupščine Republike Slovenije, zadolžen za vprašanja Slovencev po svetu in italijanske in madžarske narodnosti v Republiki Sloveniji), dr. Jožef Jakob Osterc (predsednik Republiškega komiteja za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano), Izidor Rejc (predsednik Republiškega komiteja za industrijo in gradbeništvo) in dr. Peter Vencelj (predsednik Republiškega komiteja za vzgojo in izobraževanje ter telesno kulturo).

V prvem delu oddaje bodo gostje spregovorili o vlogi, ki so jo imeli v takratni vladi, v drugem delu pa odgovarjali na vprašanja, kje je Slovenija po četrt stoletja samostojne poti. Z vprašanji bodo lahko sodelovali tudi obiskovalci v refektoriju.

Podobne okrogle mize bodo sledile še v Novem mestu, Celju, Ljubljani in Vipavi.

 

Dodatne informacije lahko dobite na naslovu [email protected] ter na telefonski številki 01 292 75 23.

Alen Salihović