Občni zbor Škofijske karitas Novo mesto

Občni zbor bo letos v soboto, 16. marca 2019, v Baragovem zavodu v Šmihelu. Začetek bo ob 9. uri s sveto mašo, ki jo bo v župnijski cerkvi, ob somaševanju duhovnikov, daroval novomeški škof msgr. Andrej Glavan.

Maši bo sledil sprejem udeležencev v prostoru za pogostitev, ob 10.15 pa nadaljevanje v veliki dvorani Baragovega zavoda, z osrednjim predavanjem.

Ob tem se iskreno zahvaljujemo vsem, ki ste v lanskem letu še zavzeteje nadaljevali poslanstvo usmiljenega Samarijana, v enaki meri pa tudi tistim, ki ste se pogumno odločili za začetek organizirane karitativne dejavnosti v svoji župniji ter s tem za služenje ubogim. Kot je zapisal papež v letošnji poslanici ob dnevu bolnikov, je »prostovoljec dober prijatelj, ki mu lahko zaupaš osebne misli in čustva«, saj so ravno prostovoljci lahko primer tistih, ki »s potrpežljivim poslušanjem omogočajo bolnikom, da preidejo iz pasivnih prejemnikov oskrbe v dejavne udeležence v odnosu, ki lahko povrne upanje in spodbudi odprtost za nadaljnje zdravljenje«. In kot pravi Sveti Oče, ubogi »čakajo na nekoga, da bo prišel in jim rekel: 'Le pogum, vstani, kliče te.'«

Gregor Vidic,
generalni tajnik ŠKNM