Obisk predstavnikov ruske državne in cerkvene delegacije v Sloveniji ob priložnosti spominske slovesnosti pri Ruski kapelici

29.7.2016 Ljubljana, Kranjska Gora Cerkev v Sloveniji, Ekumenizem, SŠK
Ruska kapelica pod Vršičem je bila zgrajena v spomin na ruske vojne ujetnike, ki so izgubili življenje pri gradnji tamkajšnje ceste. Ruska kapelica pod Vršičem je bila zgrajena v spomin na ruske vojne ujetnike, ki so izgubili življenje pri gradnji tamkajšnje ceste.

V sklopu tradicionalne spominske slovesnosti pri Ruski kapelici pod Vršičem bo Slovenijo od četrtka, 28. do nedelje, 31. julija 2016, obiskala delegacija Ruske pravoslavne Cerkve, ki jo bo vodil predsednik Oddelka za znunanje cerkvene zadeve pri moskovskem patriarhatu nj. eksc. metropolit Ilarion.

Metropolita Ilariona bodo v petek, 29. julija 2016, ob 11. uri sprejeli ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore, podpredsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) in celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek ter drugi predstavniki Slovenskega ekumenskega sveta pri SŠK. Prav tako v petek bo ob 17.45 na trgu pred cerkvijo Marijinega vnebovzetja v Kranjski Gori nastop pevcev Ruske pravoslavne Cerkve s programom narodnih pesmi, ob 18.30 pa bo sledila sveta maša s pravoslavno molitvijo.

V nedeljo, 31. julija 2016, ob 9.00 bo v cerkvi sv. Cirila in Metoda v Ljubljani pravoslavno bogoslužje, ob 20.00 pa bo nastop zbora Ruske pravoslavne Cerkve v cerkvi Marijinega oznanjenja na Tromostovju v Ljubljani.

Člani delegacije Ruske pravoslavne Cerkve se bodo v okviru obiska srečali tudi z apostolskim nuncijem v RS nj. eksc. msgr. Juliuszem Januszem, predstavniki Srbske pravoslavne Cerkve in drugimi predstavniki verskega in družbenega življenja.

 

Spominska slovesnost pri Ruski kapelici pod Vršičem

Ruska kapelica pod Vršičem je bila zgrajena v spomin na ruske vojne ujetnike, ki so izgubili življenje pri gradnji tamkajšnje ceste. Tradicionalno spominsko slovesnost pri Ruski kapelici pod Vršičem, ki bo v soboto, 30. julija 2016, organizirajo Občina Kranjska Gora, Društvo Slovenija Rusija in Veleposlaništvo Ruske federacije v Republiki Sloveniji.

Dodatne informacije dobite pri gospodu Igorju Furlanu, GSM: 031/376–288, e-naslov: [email protected] ter na sedežu Društva Slovenija Rusija, tel. 01/436–95–65, e-naslov: [email protected] oz. na spletni strani www.slorus.si.