Obnovitev posvetitve Jezusovemu in Marijinemu Srcu

24.6.2017 Cerkev na Slovenskem Cerkev v Sloveniji, Jezus Kristus, Marija, Praznik
Mozaik v pariški baziliki Sacré Cœur - Foto splet Mozaik v pariški baziliki Sacré Cœur - Foto splet

Mesec junij je posvečen Jezusovemu Srcu. V petek, 23. junija, je praznik Srca Jezusovega, naslednji dan, 24. junija, pa Marijinega brezmadežnega Srca.

To je najprimernejši čas za posvetitev ali obnovitev posvetitve obema Srcema. Vse posameznike, družine, skupine in župnije vabimo, da se na to dejanje posvetitve primerno pripravijo.

Letos, ko obhajamo stoletnico Marijinih prikazovanj v Fatimi, je še posebej pomembna ta posvetitev. Lani je naše župnije obiskala Marija romarica in prinesla našim župnijam veliko blagoslova. Letos naše družine obiskuje mali kip Marije romarice iz Fatime. To je priložnost, da se naše družine posvetijo njenemu Srcu, če so se na posvetitev pripravljale, ali obnovijo posvetitev, če so že posvečene, in da bi oživile družinsko molitev, ki je usahnila že v mnogih družinah.

Skupaj bomo letos to posvetitev obnovili v Marijinem svetišču na Zaplazu, kjer bo vseslovensko letno srečanje posvečenih obema Srcema v soboto, 24. junija 2017. Zbiranje bo ob 9.00, 9.15 molitev rožnega venca, ob 10.00 pa bo somaševanje duhovnikov vodil novomeški škof msgr. Andrej Glavan. Po sveti maši bo premor in malica iz popotne torbe. Ob 12.00 sledi igra o fatimskih dogodkih in nato pričevanjski del. Srečanje bomo sklenili s petimi litanijami Matere Božje. Lepo vabljeni vsi častilci Jezusovega in Marijinega srca.

 

Združenje posvečenih
Jezusovemu in Marijinemu Srcu
Alojz Snoj, predsednik