Od animatorja pomočnika do mladinskega voditelja

5.3.2015 Cerkev na Slovenskem Cerkev na Slovenskem, Izobraževanja, Mladi
Šola za voditelje Šola za voditelje

ŠOLA ZA VODITELJE II

Vse mlade, animatorje z izkušnjami in (bodoče) voditelje vabimo na Šolo za voditelje II. Usposabljanje je nadaljevanje programa 1. stopnje, ki nadaljuje svoje poslanstvo spremljanja voditelja ter odkrivanja znanj in veščin, ki so potrebne pri vodenju mladinskih projektov ali vodenju skupin na župniji. Obisk prve stopnje ni pogoj za udeležbo. Srečanja bodo vsak prvi in tretji četrtek v mesecu zvečer, med 17.00 in 20.00 v prostorih Društva SKAM, na Jurčičevem trgu 2 v Ljubljani. Srečanja so sestavljena iz treh delov: TEMA, ki voditelja okrepi z znanjem za njegovo voditeljsko delo. SREČANJE s samim s seboj – vsebina tega dela voditelja spodbuja, da ob njej osebno raste. MOLITEV, ki voditelja poveže z Bogom. Nekatere teme s katerimi se bodo voditelji srečali so; metode ustvarjalnega razmišljanja, osnove javnega nastopanja, strateško načrtovanje, poglobitev projektnega manegmenta, vzgojni modeli, razvoj današnje župnije in vloga mladinskega voditelja, ... Novost druge stopnje je tudi metoda intervizije, ki odgovarja na potrebo reševanja konkretnih problemov v skupini s pomočjo izmenjave mnenj in izkušenj. Skozi celoten program bo udeležence spremljala Nives Felić, vsebine pa bo pokrivala pestra skupina trenerjev Slovenske šole za animatorje.

Prijave zbiramo do 23. februarja, s programom začnemo 5. marca ob 17.00. Za več informacij se lahko obrnete na Nives, [email protected].

USPOSABLJANJE ZA ANIMATORJE

Pričenjamo s pomladanskimi termini vikend usposabljanj za animatorje. Program ŠAP - šola za animatorje pomočnike je vikend usposabljanje za osmošolce in devetošolce. Udeleženci pogledajo na svoje talente, spoznajo delovanje v skupini, naučijo se kako motivirati druge, velik del usposabljanja temelji na igri. Prihajajoči termini: Škofija Koper, 13.-15. marec 2015, Sv. Gora nad Gorico, Nadškofija Ljubljana, škofija Novo Mesto, 13.-15. marec 2015, Nova Štifta.

Program ABC animiranja sta dve vikend usposabljanji za srednješolce in študente. Udeleženci se dotaknejo odkrivanja lastne poklicanosti, lika animatorja in poglabljajo vsebine kot so animimarnje, načrtovanje, motivacija, komunikacija, … Prihajajoči termini: Škofija Koper, 20. - 22. marec (Sveta Gora) in 17. - 19. april (Vremski Britof) 2015, Nadškofija Ljubljana, škofija Novo Mesto, 20. - 22. marec in 17. - 19. april 2015, Nadškofija Maribor, škofija Celje, Škofija Murska Sobota, 27. februar - 1. marec in 20. - 22. marec 2015.

Vikend program pripravimo in prilagodimo posebej za vašo skupino.

Dodatne informacije in prijava na spletni strani ssa.rkc.si.