Pogovorni večer z italijanskim ekonomistom prof. dr. Luiginom Brunijem

19.3.2018 ob 19:00 Ljubljana Izobraževanje , Finance, Gibanje, Solidarnost

Gibanje fokolarov ob 10. obletnici smrti ustanoviteljice Chiare Lubich vabi na pogovorni večer s  prof. dr. Luiginom Brunijem (Rim, Italija), ki se bo odvijal pod naslovom Ekonomija in preroštvo in bo 19. marca 2018 ob 19.00 v Antonovem domu na Viču v Ljubljani.

Tržna družba je vse bolj podobna religiji, ki ima svoje podobe, obrede in templje. Zato je nujno ponovno odkrivati preroške razsežnosti ekonomije in družbe.  Pri tem nam lahko preroki od včeraj in danes pomagajo živeti sedanjost in prepoznavati »noči« sveta z  zaupanjem in pogumom.

Iščete tudi vi odgovore na podobne izzive?

  • Za denar je mogoče od človeka dobiti skoraj vse.
  • V nakupovalnem centru sem srečen.
  • Sem v primežu delodajalca: on ve, da imam družino in kredit.
  • Otrokovo doživljanje: smo revni -  ne potujemo z letalom, ne smučamo v tujini, ne kupujejo mi »znamk« .
  • Zastonjskost?  Ne, dobiš le to, kar zaslužiš!
  • Uči se, da ti v življenju ne bo treba delati.

Luigino Bruni je italijanski ekonomist, pisatelj in publicist. Je redni profesor politične ekonomije na Univerzi LUMSA v Rimu in docent Ekonomije in etike na Univerzitetnem inštitutu Sophia v Loppianu. Koordinira projekt Občestvena ekonomija, ki ga je v Braziliji leta 1991 začela Chiara Lubich in povezuje okrog 1000 podjetij po vsem svetu. Občestvena ekonomija postavlja temelje ekonomski kulturi, ki temelji na vzajemnosti in daru in predlaga podjetnikom, da prostovoljno namenijo del dobička za razvojne projekte v različnih delih sveta.

Za več informacij: 041/886 915 (Marjeta) ali: [email protected]